Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: ΗΠΑ: Στην Γερουσία η τύχη του διορισμού Πομπέο
[Τα Νέα]: ΗΠΑ: Στην Γερουσία η τύχη του διορισμού Πομπέο

[Τα Νέα]: ΗΠΑ: Στην Γερουσία η τύχη του διορισμού Πομπέο

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Γερουσία ασκούν πολιτικές πιέσεις για την προώθηση της διεξαγωγής μιας ψηφοφορίας στην ολομέλεια του σώματος, αναφορικά με την επικύρωση του διορισμού του Μάικ Πομπέο στην ηγεσία του υπουργείου των Εξωτερικών, την επόμενη εβδομάδα. Οι κινήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς υπάρχει σημαντική πιθανότητα ο διορισμός του σημερινού διευθυντή της CIA να μην έχει επικυρωθεί από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων, σχολιάζει το “Politico.”
Η ακρόαση για την επικύρωση του διορισμού του στην επιτροπή, στιγματίστηκε από την σκληρή αντιπαράθεση του Πομπέο με τους Δημοκρατικούς. Μέχρι στιγμής, πέντε Δημοκρατικοί γερουσιαστές έχουν εκφράσει την απόφασή τους να καταψηφίσουν τον διορισμό του Πομπέο, ενώ αντίθετος είναι και ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Ραντ Πολ.
Οι συσχετισμοί που διαμορφώνονται στην επιτροπή, δηλώνουν ότι ο Πομπέο δεν θα λάβει την επικύρωση του διορισμού του.
“Θα πάρει τις ψήφους στην ολομέλεια,” δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Τζον Θουν από τη Νότια Ντακότα, που έχει την τρίτη ηγετική θέση μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία.“Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου να τον απορρίψουν,” τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής, Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ.
Η σχετική ψηφοφορία στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας αναμένεται να διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δρομολογώντας τις εξελίξεις για την διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας στην ολομέλεια πριν από την προγραμματισμένη διακοπή των εργασιών του σώματος, που αρχίζει στις 27 Απριλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!