Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Oι ΗΠΑ αναμένουν χρήση χημικών όπλων από τον ΙSIS στη Μοσούλη
[Τα Νέα]: Oι ΗΠΑ αναμένουν χρήση χημικών όπλων από τον ΙSIS στη Μοσούλη

[Τα Νέα]: Oι ΗΠΑ αναμένουν χρήση χημικών όπλων από τον ΙSIS στη Μοσούλη

Περίπου 900 άτομα εγκατέλειψαν την ιρακινή πόλη της Μοσούλης και πέρασαν τα σύνορα της Συρίας, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ομάδα πολιτών που εγκατέλειψαν την πόλη από την έναρξη της επιχείρησης των ιρακινών δυνάμεων και των πεσμεργκά για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος.
Περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες θεωρείται ότι βρίσκονται στη Μοσούλη, καθώς και 5.000 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει φόβους ότι οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.
Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 900 άτομα πέρασαν από τη Μοσούλη στη Συρία και βρίσκονται σε προσφυγικό καταυλισμό.
Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι πιθανότατα ο καταυλισμός θα χρησιμοποιηθεί προσωρινά μέχρι την μετακίνηση των πολιτών σε ασφαλή τοποθεσία στο Ιράκ, σημειώνει ο ανταποκριτής του BBC.
O ευρωπαίος επίτροπος ασφάλειας προειδοποίησε ότι η απελευθέρωση της Μοσούλης θα μπορούσε να φέρει τους τζιχαντιστές στην Ευρώπη, ενώ Ρωσία και Συρία έχουν προειδοποιήσει ότι εάν υπάρξει εισροή τζιχαντιστών στη Συρία, τότε θα αναλάβουν στρατιωτική δράση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!