Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Τα Νέα]: Είδη της Αρκτικής και του Ατλαντικού εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Μεσόγειο
[Τα Νέα]: Είδη της Αρκτικής και του Ατλαντικού εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Μεσόγειο

[Τα Νέα]: Είδη της Αρκτικής και του Ατλαντικού εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Μεσόγειο

Σαν να μην έφταναν τα τροπικά ψάρια που εισβάλλουν μέσω της διώρυγας του Σουέζ, η Μεσόγειος έχει τώρα να αντιμετωπίσει και ξενόφερτα είδη από την Αρκτική και τα παγωμένα νερά του Ατλαντικού, αποκαλύπτει αποστολή σε βαθιά νερά έξω από τον Λίβανο.
Οι ερευνητές που συμμετείχαν στην αποστολή της οργάνωσης Oceana «έμειναν άφωνοι» από τα ευρήματα, γράφει το περιοδικό New Scientist.
Ανάμεσα στα 200 είδη που εντοπίστηκαν με ρομποτικό υποβρύχιο σε βάθη μέχρι 1.000 μέτρων ήταν και ο κατακόκκινος λεπταστερίας (Leptasterias polaris), ο οποίος ζει κανονικά στον βορειοδυτικό Ατλαντικό και τον Αρκτικό Ωκεανό.
Εντοπίστηκε επίσης ένα μικρό σκυλόψαρο του είδους Etmopterus virens, μήκους περίπου 20 εκατοστών, που απαντά κανονικά στον Ατλαντικό.
«Πρόκειται για μια περιοχή που παρέμενε σχεδόν τελείως ανεξερεύνητη. Πολλά από αυτά που βρίσκουμε είναι εντελώς νέα» σχολιάζει ο Ρικάρντο Αγκιλάρ, επιστημονικός διευθυντής της Oceana.
Κανείς δεν γνωρίζει πότε, πώς και γιατί έφτασαν στην ανατολική Μεσόγειο οι επισκέπτες από το κρύο. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι οι βαθιές περιοχές της περιοχής είναι φτωχότερες σε βιοποικιλότητα, κάτι που σημαίνει ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζουν λιγότερο ανταγωνισμό από ό,τι στο σπίτι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!