Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Greenpeace: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει σανίδα σωτηρίας στον άνθρακα»
[Τα Νέα]: Greenpeace: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει σανίδα σωτηρίας στον άνθρακα»

[Τα Νέα]: Greenpeace: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει σανίδα σωτηρίας στον άνθρακα»

«Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτροχιάζουν την έγκαιρη μετάβαση της Ευρώπης σε ένα ενεργειακό σύστημα 100% ΑΠΕ και παρατείνουν αχρείαστα την εξάρτηση από τον άνθρακα», σύμφωνα με την Greenpeace.
Όπως εξηγεί η οργάνωση σε ανακοίνωσή της, «το νέο ενεργειακό ″πακέτο″ προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, αποτελεί ανέλπιστο δώρο στην βιομηχανία ορυκτών καυσίμων και απειλεί ευθέως την ανάπτυξη των ΑΠΕ και την Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, προειδοποίησε η Greenpeace.
Μέσα στο πακέτο προβλέπονται καταστροφικά μέτρα που ανταμείβουν γερασμένες και ρυπογόνες μονάδες ή που στερούν από πολίτες και συνεταιριστικά σχήματα την δυνατότητα να συμμετάσχουν επί ίσοις όροις στην αγορά, συμβάλλοντας έτσι στον εκδημοκρατισμό του τομέα ενέργειας».
Μάλιστα, η Greenpeace απαιτεί από την Ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες, να αναζητήσει συμμαχίες με άλλα προοδευτικά κράτη μέλη και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια θεαματικής βελτίωσης των προτάσεων της Επιτροπής, με προτεραιότητες την διασφάλιση της γρήγορης και απρόσκοπτης ανάπτυξης των ΑΠΕ και αντίστοιχης μείωσης των εκπομπών CO2 του τομέα ηλεκτροπαραγωγής.
Και την τήρηση των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων της συμφωνίας του Παρισιού, αλλά και την προώθηση της συμετοχικότητας των πολιτών του εκδημοκρατισμού του ενεργειακού τομέα.
«Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίς για τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων μετά το δώρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εις βάρος των Ευρωπαίων πολιτών», ανέφερε ο υπεύθυνος για θέματα ενέργειας στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace Τάκης Γρηγορίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!