Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: «Για μια άλλη δομή στον ακτοπλοϊκό χάρτη της χώρας» μίλησε ο Σαντορινιός
[Τα Νέα]: «Για μια άλλη δομή στον ακτοπλοϊκό χάρτη της χώρας» μίλησε ο Σαντορινιός

[Τα Νέα]: «Για μια άλλη δομή στον ακτοπλοϊκό χάρτη της χώρας» μίλησε ο Σαντορινιός

Φοροελαφρύνσεις αλλά και άλλα μέτρα ως αντιστάθμισμα της επικείμενης κατάργησης του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά, αποκάλυψε σε συνέντευξη του ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.
Μιλώντας στην εκπομπή Πρωινή ζώνη της ΕΡΤ ο κ. Σαντορινιός ανέφερε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διεργασίες, τα αποτελέσματα των οποίων μάλιστα θα ανακοινώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μέσα στον μήνα.
«Οι ειδικοί συντελεστές ΦΠΑ ήταν ένα μέτρο που ξεκίνησε από τα Δωδεκάνησα σαν παρακολούθημα της ειδικής φορολογίας που εφαρμοζόταν από προηγούμενα έτη. Στη συνέχεια επεκτάθηκε και στο υπόλοιπο Αιγαίο- και καλώς έγινε. ‘
Αλλωστε, σε πολλές χώρες της Ευρώπης υπάρχουν αυτή τη στιγμή νησιά που διατηρούν χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ. Η λογική των δανειστών ήταν ότι θα είναι αποδοτικότερη η πολιτική της κατάργησης των πολλών ταχυτήτων ΦΠΑ, κάτι στο οποίο διαφωνώ.
Θεωρώ ότι το συγκριμένο μέτρο θα έχει μικρό δημοσιονομικό όφελος, ενώ αντίθετα ο αντίκτυπος στους νησιώτες θα είναι μεγάλος».
Μάλιστα ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε πως «όπου αναφέρεται η κατάργηση των ειδικών συντελεστών, προβλέπονται ρητά ειδικά αντισταθμιστικά μέτρα μέσω της φορολογίας για τους νησιώτες. Αυτή τη στιγμή κοστολογούνται διάφορες προτάσεις».
Τα μέτρα, όπως προκύπτει, θα είναι εξειδικευμένα και θα συνδέονται με το μεταφορικό κόστος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!