Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Γερμανία: Τα βρήκαν τελικά για το μεταναστευτικό
[Τα Νέα]: Γερμανία: Τα βρήκαν τελικά για το μεταναστευτικό

[Τα Νέα]: Γερμανία: Τα βρήκαν τελικά για το μεταναστευτικό

Τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία κατέληξαν την Πέμπτη σε συμφωνία για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι μετανάστες που έχουν καταγραφεί σε άλλη χώρα της ΕΕ, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία να προχωρήσουν με την υιοθέτηση ενός νομοσχεδίου για τη μετανάστευση ως το τέλος του έτους.
Με τη δισέλιδη συμφωνία, η οποία επετεύχθη έπειτα από μια σύντομη συνάντηση στο ιστορικό κτίριο του Ράιχσταγκ, τερματίζεται μια διαμάχη που απείλησε με πτώση την κυβέρνηση της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.
Η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) του υπουργού Εσωτειρκών Χορστ Ζέεχοφερ, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και οι Σοσιλαδημοκράτες (SPD) συμφώνησαν να επιταχύνουν τη διαδικασία επιστροφής των μεταναστών που έχουν υποβάλει αίτηση για να λάβουν άσυλο σε άλλη χώρα της ΕΕ, όμως μόνο μετά την υπογραφή διμερών συμφωνιών με τις εν λόγω χώρες.
Η πλήρης εφαρμογή του μέτρου προβλέπει τη σύναψη συμφωνίας κυρίως με την Ιταλία και την Ελλάδα, τις βασικές χώρες εισόδου των μεταναστών στην Ευρώπη.
Το SPD παρουσίασε τη συμφωνία ως νίκη για το κόμμα και επέκρινε τους συντηρητικούς, το CDU και το CSU, για «το καλοκαιρινό θέατρο» που έστησαν, όπως το χαρακτήρισε ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.
Από την πλευρά του ο Ζέεχοφερ, που προκάλεσε την κρίση με τη σκληρή του στάση, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι «εξαιρετικά ικανοποιημένος» με τη συμφωνία, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να υποχωρήσει από την αρχική του πρόταση της δημιουργίας κέντρων τράνζιτ για τους μετανάστες στη μεθόριο της Γερμανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!