Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Φόρο στα «βρώμικα» αυτοκίνητα εξήγγειλε ο δήμαρχος του Λονδίνου
[Τα Νέα]: Φόρο στα «βρώμικα» αυτοκίνητα εξήγγειλε ο δήμαρχος του Λονδίνου

[Τα Νέα]: Φόρο στα «βρώμικα» αυτοκίνητα εξήγγειλε ο δήμαρχος του Λονδίνου

Ο Εργατικός δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ανακοίνωσε την επιβολή από τον Οκτώβριο του 2017, ενός νέου φόρου ύψους 10 λιρών (11,7 ευρώ) στα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν πρώτη φορά πριν από το 2006 και κινούνται στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.
Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 9.000 Λονδρέζοι πεθαίνουν λόγω της άθλιας ποιότητας του αέρα. Η αδράνεια δεν είναι πλέον επιλογή, δήλωσε ο Καν στους δημοσιογράφους ανακοινώνοντας το μέτρο αυτό.
Ο νέος φόρος θα προστεθεί στα αστικά διόδια, ύψους 11,5 λιρών (13,5 ευρώ), που καταβάλλουν τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στο κέντρο του Λονδίνου από τις 07:00 έως τις 18:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή.
Με την ονομασία τοξικός φόρος ή T-Charge, θα εφαρμοστεί σε όλα τα οχήματα που δεν τηρούν τους ευρωπαϊκούς αντιρρυπαντικούς κανονισμούς και ιδιαίτερα στα οχήματα που κυκλοφόρησαν πριν από το 2006.
Την Τετάρτη (προχθές) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απείλησε πέντε χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, με προσφυγή στο Δικαστήριο της ΕΕ, αν δεν λάβουν γρήγορα μέτρα για να προστατεύσουν την ποιότητα του αέρα.
Αυτή η τελευταία προειδοποίηση που αφορά 16 περιοχές της Βρετανίας, ανάμεσά τους και το Λονδίνο, απευθύνθηκε γιατί οι χώρες αυτές δεν φρόντισαν να διορθώσουν επανειλημμένες παραβιάσεις των καθορισμένων ορίων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης για το διοξείδιο του αζώτου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!