Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Φυλάκιση σε ναζιστή γιατρό που δε δεχόταν πρόσφυγες ασθενείς
[Τα Νέα]: Φυλάκιση σε ναζιστή γιατρό που δε δεχόταν πρόσφυγες ασθενείς

[Τα Νέα]: Φυλάκιση σε ναζιστή γιατρό που δε δεχόταν πρόσφυγες ασθενείς

Για εξύμνηση του Αδόλφου Χίτλερ και του ναζισμού μέσω Facebook, καταδίκασε ορκωτό δικαστήριο στη Βιέννη, Αυστριακό γιατρό από τον οποίο πριν από δύο χρόνια το Ιατρικό Επιμελητήριο Βιέννης, είχε αφαιρέσει την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, επειδή αυτός αρνείτο να δεχθεί στο ιατρείο του πρόσφυγες ως ασθενείς. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, χωρίς αναστολή.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος σε επτά αδικήματα από τις ένδεκα κατηγορίες που τον βάρυναν για “ναζιστική δραστηριοποίηση”, για παράδειγμα, σε σχέση με την ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, στο χρονικό διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 2015 και Ιανουαρίου 2016, ομιλιών του Χίτλερ ή φωτογραφίας του κέρματος ενός μάρκου του Τρίτου Ράιχ με τον αγκυλωτό σταυρό.
Επίσης στα αρχεία του ηλεκτρονικού υπολογιστή του γιατρού, ο οποίος στη δίκη του ισχυρίστηκε πως είναι “φιλόσοφος και ανθρωπιστής”, βρέθηκαν φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται ο ίδιος ως Χίτλερ, φορώντας στολή των ναζιστικών εγκληματικών ταγμάτων εφόδου των “Ες Ες”.
Η πινακίδα με την επιγραφή “Σε αυτό το ιατρείο δεν γίνονται δεκτοί οι αιτούντες άσυλο”, που είχε αναρτήσει – μάλιστα και σε αγγλική μετάφραση – τόσο στην είσοδο του ιατρείου του στη Βιέννη, όσο και στο Facebook, ο καταδικασθείς σήμερα από το ορκωτό δικαστήριο της Βιέννης Αυστριακός γιατρός Τόμας Ούντεν, είχε προκαλέσει την άνοιξη του 2016 τεράστιο σάλο στην Αυστρία.
Αντιδρώντας τότε στην πρωτοφανή αυτή στάση ενός συμβεβλημένου γιατρού του, το Περιφερειακό Ταμείο Ασθενών της Βιέννης είχε καταγγείλει τη σύμβαση μαζί του, έπειτα και από την κατηγορηματική άρνηση του 54 χρονου να αλλάξει την τότε στάση του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!