Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Τα Νέα]: Τα φεγγάρια της ζωής
[Τα Νέα]: Τα φεγγάρια της ζωής

[Τα Νέα]: Τα φεγγάρια της ζωής

Οι επιστήμονες ονόμασαν τους πλανήτες που βρίσκονται έξω από το ηλιακό μας σύστημα «εξωπλανήτες» και έτσι ακολούθως οι δορυφόροι των εξωπλανητών έλαβαν την ονομασία «εξωφεγγάρια». Oμάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία χρησιμοποιώντας δεδομένα της αποστολής Kepler, το διαστημικό τηλεσκόπια της οποίας αναζητά εξωπλανήτες, χαρτογράφησε 121 εξωπλανήτες οι οποίοι βρίσκονται στην κατοικήσιμη ζώνη τους συστήματος στο οποίο βρίσκονται.
Με τον όρο κατοικήσιμη ζώνη οι επιστήμονες αναφέρουν την περιοχή που ένα κοσμικό σώμα είναι σε απόσταση από το μητρικό του άστρο τέτοια ώστε οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται σε αυτό να μην είναι ούτε πολύ ψυχρές ούτε πολύ θερμές ευνοώντας την παρουσία νερού σε υγρή μορφή, παράγοντας που είναι κρίσιμος για την παρουσίας της ζωής όπως τουλάχιστον εμείς την γνωρίζουμε.
Καθένας από αυτούς τους 121 εξωπλανήτες έχει μέγεθος τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό της Γης και οι ερευνητές εκτιμούν ότι καθένας εξ αυτών διαθέτει αρκετούς δορυφόρους. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι δορυφόροι αυτοί βρίσκονται σε τέτοια θέση ώστε να συλλέγουν ενέργεια τόσο από το άστρο όσο και από τον πλανήτη τους. Οι επιστήμονες μέχρι τώρα επικεντρώνουν την προσοχή τους στην αναζήτηση ζωής
μόνο σε βραχώδης πλανήτες. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι πλανήτες αερίων και μάλιστα οι μεγάλοι διαθέτουν συνήθως αρκετούς δορυφόρους οι οποίοι θα μπορούσαν να άνετα να έχουν συνθήκες φιλικές στην ζωή, πολύ περισσότερο όταν μάλιστα οι πλανήτες (και οι δορυφόροι τους) βρίσκονται εντός της κατοικήσιμης ζώνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!