Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 16 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Τα Νέα]: Eurogroup: Η Ελλάδα θα πάρει τα εύσημα αλλά όχι τη δόση
[Τα Νέα]: Eurogroup: Η Ελλάδα θα πάρει τα εύσημα αλλά όχι τη δόση

[Τα Νέα]: Eurogroup: Η Ελλάδα θα πάρει τα εύσημα αλλά όχι τη δόση

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Oικονομικών αναμένεται να χαιρετίσουν σήμερα Δευτέρα τα πρόσφατα βήματα που έγιναν από την Ελλάδα για τη βελτίωση των οικονομικών της αλλά να μην παραχωρήσουν πλήρως «καθαρό πιστοποιητικό», καθώς η Αθήνα προετοιμάζεται να επιστρέψει στις χρηματαγορές.
Αυτό τονίζεται σε εκτενές ρεπορτάζ των FT, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:
Στην πρώτη συνάντηση του Eurogroup υπό την προεδρία του Μάριο Σεντένο, οι υπουργοί Οικονομικών θα επιβεβαιώσουν ότι η Αθήνα υιοθέτησε τη μεγάλη πλειονότητα των 113 μεταρρυθμίσεων που κλήθηκε να πραγματοποιήσει σε αυτή τη φάση του προγράμματος διάσωσης των 86 δισ. ευρώ.
Τα μέτρα καλύπτουν από την αγορά εργασίας ως την αφαίρεση γραφειοκρατικών εμποδίων για την επένδυση ύψους 7 δισ. ευρώ για το Ελληνικό.
Επιπλέον έλεγχος
Για να πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση, που εκτιμάται σε 6,7 δισ. ευρώ, θα πρέπει να γίνει επιπλέον έλεγχος στις αρχές Φεβρουαρίου ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα υπολειπόμενα μέτρα έχουν ολοκληρωθεί.
Αλλά στη συνάντηση της Δευτέρας οι υπουργοί Οικονομικών θα πουν ότι η πρόσφατη πρόοδος ουσιαστικά κλείνει την τρίτη αξιολόγηση.
Τυχόν καθυστέρηση θα μπορούσε να πάει προς τα πίσω την έκδοση ομολόγου που είχε προγραμματίσει η Αθήνα για τα τέλη του μήνα, μεγάλο βήμα για χώρα που αναζητά την ανάκτηση της κυριαρχίας επί της οικονομικής της πολιτικής και να βάλει τέλος στην εξάρτηση από τα μετρητά των δανειστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!