Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Τα Νέα]: Eurobank: Δίνεις τα κλειδιά του ακινήτου και ξεχρεώνεις
[Τα Νέα]: Eurobank: Δίνεις τα κλειδιά του ακινήτου και ξεχρεώνεις

[Τα Νέα]: Eurobank: Δίνεις τα κλειδιά του ακινήτου και ξεχρεώνεις

Τη λύση της «παράδοσης των κλειδιών» για ακίνητα – σπίτια ή επαγγελματική στέγη- που είναι υποθηκευμένα και πρόκειται να βγουν σε πλειστηριασμό προτείνει η Eurobank στους δανειολήπτες που βρέθηκαν σε αδιέξοδο πληρωμής.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε να ενεργοποιήσει την «Εθελοντική Παράδοση Ενυπόθηκου Ακινήτου», μέτρο που ισχύσει στις ΗΠΑ και εφαρμόστηκε επιτυχώς στην Κύπρο, ώστε οι δανειολήπτες να απαλλαγούν από το σύνολο ή μέρος της οφειλής τους ανάλογα με την εμπορική αξία που έχει το ακίνητό τους ενόψει της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την ερχόμενη εβδομάδα.
Οπως έγινε γνωστό, η Τράπεζα εγκαινιάζει τη συναινετικού χαρακτήρα λύση οριστικής διευθέτησης σε οφειλέτες με εξασφαλισμένα δάνεια Στεγαστικής και Επαγγελματικής Πίστης, που φέρει τον διακριτό τίτλο «Εθελοντική Παράδοση Ενυπόθηκου Ακινήτου» ή «Deed in Lieu», όπως αναφέρεται στη διεθνή πρακτική.

«Εθελοντική Παράδοση Ενυπόθηκου Ακινήτου»
Το Deed in Lieu, αφορά στη συμφωνία μεταξύ οφειλέτη και Τράπεζας για:
• Τη μεταβίβαση του τίτλου ιδιοκτησίας του ενυπόθηκου ακινήτου από τον οφειλέτη προς την Τράπεζα, προς εξόφληση του δανείου κατά το ποσό της εμπορικής του αξίας και
• Την υπό προϋποθέσεις μερική ή ολική εξόφληση του δανείου που είχε λάβει ο οφειλέτης για το εν λόγω ακίνητο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!