Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 8 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Ετοιμη για συνομιλίες με τη Φάταχ δηλώνει η Χαμάς
[Τα Νέα]: Ετοιμη για συνομιλίες με τη Φάταχ δηλώνει η Χαμάς

[Τα Νέα]: Ετοιμη για συνομιλίες με τη Φάταχ δηλώνει η Χαμάς

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς συμφώνησε να διεξαγάγει συνομιλίες με το αντίπαλο κίνημα Φάταχ, να διαλύσει την επιτροπή διοίκησης της Γάζας και να διεξαγάγει βουλευτικές εκλογές, στο πλαίσιο της εφαρμογής μιας συμφωνίας για τον τερματισμό της πολύχρονης αντιπαλότητας μεταξύ των δύο παλαιστινιακών παρατάξεων, ανέφερε την Κυριακή σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.
Η υποστηριζόμενη από τη Δύση Παλαιστινιακή Αρχή του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, που τελεί υπό τον έλεγχο της Φάταχ, διεξήγαγε πόλεμο με τη Χαμάς για τη Γάζα το 2007, ο οποίος οδήγησε στην ανάληψη του ελέγχου της περιοχής από τη Χαμάς.
Οι προσπάθειες για τη συμφιλίωση των δύο παρατάξεων και τον σχηματισμό κυβέρνησης κατανομής της εξουσίας στη Γάζα έχουν αποτύχει.
Η Χαμάς αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως συμφώνησε να διαλύσει την αρχή που διοικεί τη Γάζα, να επιτρέψει στην κυβέρνηση συμφιλίωσης να εκτελεί τα καθήκοντά της στην περιοχή, να διεξαγάγει εκλογές και να ξεκινήσει συνομιλίες με τη Φάταχ.
Η Αίγυπτος διεξάγει συνομιλίες με τη Φάταχ του Αμπάς για την εφαρμογή μιας συμφωνίας που υπογράφτηκε το 2011 στο Κάιρο με την ισλαμιστική Χαμάς για τον τερματισμό της μεταξύ τους διαμάχης και τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης πριν από τη διεξαγωγή εκλογών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!