Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Αίρονται όλα τα πρόσθετα μέτρα προστασίας του Ασάνζ
[Τα Νέα]: Αίρονται όλα τα πρόσθετα μέτρα προστασίας του Ασάνζ

[Τα Νέα]: Αίρονται όλα τα πρόσθετα μέτρα προστασίας του Ασάνζ

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο διέταξε την Πέμπτη να αρθούν όλα τα επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας στην πρεσβεία της χώρας του στο Λονδίνο – καταφύγιο του ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ εδώ και σχεδόν έξι χρόνια – που είχε αποφασίσει να ληφθούν η κυβέρνηση του προκατόχου του, του Ραφαέλ Κορέα (2007-2017).
Ο Μορένο, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τον Ασάνζ «χαλίκι στο παπούτσι του», αποφάσισε την «άμεση άρση όλων των επιπρόσθετων μέτρων ασφαλείας στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο», τόνισε εκπρόσωπος της προεδρίας της λατινοαμερικάνικης χώρας.
Στο εξής, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, τα μέτρα ασφαλείας στην πρεσβεία στο Λονδίνο θα είναι τα ίδια με εκείνα που εφαρμόζονται σε όλες τις άλλες πρεσβείες της χώρας σε διεθνές επίπεδο.
Η απόφαση του Μορένο ακολουθεί τη δημοσίευση από τη βρετανική εφημερίδα The Guardian μιας έρευνας, σε συνεργασία με τον ιστότοπο Focus Ecuador, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση του Ισημερινού όχι μόνο είχε αποφασίσει να προσφέρει φιλοξενία και άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ, αλλά και ότι είχε διατάξει να διεξαχθεί ευρείας κλίμακας επιχείρηση των υπηρεσιών πληροφοριών της για την προστασία του.
Ο 46χρονος Αυστραλός προσέφυγε τον Ιούνιο του 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου οι αρχές τον καταζητούσαν από τα τέλη του 2010 εξαιτίας των κατηγοριών σε βάρος του για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, τις οποίες αρνείται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!