Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Ερμηνευτική εγκύκλιος για τη διαφάνεια στις Δημόσιες Συμβάσεις
[Τα Νέα]: Ερμηνευτική εγκύκλιος για τη διαφάνεια στις Δημόσιες Συμβάσεις

[Τα Νέα]: Ερμηνευτική εγκύκλιος για τη διαφάνεια στις Δημόσιες Συμβάσεις

Ερμηνευτική εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να αντιμετωπίσει και να καλύψει επαρκώς τυχόν δυσκολίες προσαρμογής των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και Φορέων στην εφαρμογή του νέου Νόμου, για τις Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών ( Ν.4412/2016) αλλά και για να άρει παρερμηνείες σκόπιμες ή μη.
Με την ερμηνευτική εγκύκλιο διευκρινίζονται όλες οι πιθανές αιτιάσεις, ακόμη κι αν αυτές εκπορεύονται από θέση «γραφειοκρατικής νοοτροπίας». Το Υπουργείο ξεκαθαρίζει πάντως στη σχετική ανακοίνωση του ότι είναι απόλυτα λειτουργικό και εφαρμόσιμο από την πρώτη μέρα της ισχύος του, είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (Ν. 4412/2016).
Ειδικότερα, το υπουργείο διευκρινίζει ότι όσον αφορά τις δημοπρατήσεις έργων για τις οποίες διατυπώθηκαν ισχυρές αιτιάσεις από αναθέτοντες Φορείς, η δυνατότητα διενέργειά τους ουδέποτε διεκόπη. Μάλιστα, η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.) είχε εκδώσει εγκύκλιο (αρ. πρωτ. 4584/30-09-2016), αναφορικά με την εφαρμογή Πρότυπων τευχών δημοπράτησης έργων και μελετών.
Σε αυτή αποσαφηνίζεται πλήρως ότι από την εφαρμογή του ν.4412/2016, δηλαδή από 8-8-2016, ο Νόμος παρείχε τη δυνατότητα στις αναθέτουσες αρχές να δημοπρατούν έργα και μελέτες με βάση τα ισχύοντα πρότυπα τεύχη της Ε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!