Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Επενδυτικό Ταμείο για τη μείωση της φτώχειας δημιουργεί η Κίνα
[Τα Νέα]: Επενδυτικό Ταμείο για τη μείωση της φτώχειας δημιουργεί η Κίνα

[Τα Νέα]: Επενδυτικό Ταμείο για τη μείωση της φτώχειας δημιουργεί η Κίνα

Η Κίνα παρουσίασε τη Δευτέρα, ένα Ταμείο βιομηχανικών επενδύσεων, που θα χρηματοδοτείται από επιχειρήσεις της κεντρικής κυβέρνησης, για να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη φτωχών περιοχών. Πενήντα μία κρατικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και η Κρατική Αναπτυξιακή και Επενδυτική Εταιρεία (SDIC), περιλαμβάνονται στην πρώτη ομάδα χρηματοδοτών του Ταμείου.
Σε πρώτη φάση, η χρηματοδότηση ανέρχεται σε 12,203 δισ. γιουάν (1,8 δισ. δολάρια) και θα αυξηθεί σταδιακά στα 100 δισ. γιουάν, σύμφωνα με το SDIC.
Οι πόροι του Ταμείου θα διατεθούν για επενδύσεις στην αξιοποίηση φυσικών πόρων, την κατασκευή βιομηχανικών πάρκων και την αστικοποίηση των φτωχών περιοχών, ώστε να προωθηθεί η περιφερειακή βιομηχανική ανάπτυξη, δήλωσε ο πρόεδρος της SDIC, Βανγκ Χουισένγκ.
Οι περιοχές που θα γίνουν κατά προτεραιότητα οι επενδύσεις είναι 14 φτωχές περιφέρειες, σύμφωνα με τον Γουάνγκ.
Πάνω από 600 εκατομμύρια Κινέζοι έχουν εξέλθει από τη φτώχεια τις τρεις τελευταίες δεκαετίες – περίπου το 70% του αντίστοιχου παγκόσμιου αριθμού. Η Κίνα έγινε η πρώτη αναπτυσσόμενη χώρα που καλύπτει τους αναπτυξιακούς στόχους του ΟΗΕ.
Η κινεζική κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει τη μείωση της φτώχειας έναν από τους βασικούς στόχους της για τα επόμενα χρόνια, δεσμευόμενη να βοηθήσει τους υπόλοιπους 70 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας – των 2.300 γιουάν (343 δολαρίων) ετήσιου εισοδήματος – να αποτινάξουν τη φτώχεια και να απολαμβάνουν κοινωνικές υπηρεσίες έως το 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!