Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Τα Νέα]: Εως το 2022 η ενισχυμένη εποπτεία
[Τα Νέα]: Εως το 2022 η ενισχυμένη εποπτεία

[Τα Νέα]: Εως το 2022 η ενισχυμένη εποπτεία

Εως το 2022 θα παραμείνει υπό καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας η Ελλάδα σύμφωνα με την Κομισιόν που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με αυτά το πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας το οποίο ενεργοποιείται από τις 21 Αυγούστου προβλέπει τριμηνιαίες αποστολές των θεσμών και εκθέσεις στη βάση των οποίων θα ενεργοποιούνται τα υπό αίρεση μέτρα για το χρέος μετά από απόφαση του Eurogroup.
Παρουσιάζοντας τις αποφάσεις ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντοπρόβσκις επανέλαβε πολλές φορές την ανάγκη τήρησης των συμφωνηθέντων και συνέχισης των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να ανακτηθεί σταδιακά η εμπιστοσύνη των αγορών και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων.
Οι μεταπρογραμματικές δεσμεύσεις δεν αναλύονται διεξοδικά στο συνεπτυγμένο κείμενο για την ενισχυμένη εποπτεία το οποίο ανακοίνωσε η Κομισιόν αλλά γίνεται παραπομπή στο παράρτημα της απόφασης του Eurogroup της 21 Ιουνίου.
Στις τριμηνιαίες αποστολές αξιολόγησης θα μετέχουν Κομισιόν και ΕΚΤ, ο ESM θα ασκεί παράλληλη εποπτεία στο πλαίσιο του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης ( σε αντιδιαστολή με την ενισχυμένη εποπτεία η οποία προβλέπεται να λήξει το 2022, το EWS του ESM θα διαρκέσει έως το 2060) ενώ θα συνεχίσει να επιτηρεί την οικονομία και κλιμάκιο του ΔΝΤ.
Μέρος των εκθέσεων που θα συντάσσονται θα εντάσσεται παράλληλα στο «κανονικό» σύστημα επιτήρησης όλων των χωρών μελών της ευρωζώνης ( Ευρωπαϊκό Εξάμηνο) , δύο φορές το χρόνο όμως οι εκθέσεις αυτές θα έχουν μεγαλύτερο ειδικό βάρος .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!