Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Ο ΕΟΠΥΥ ανοίγει την ομπρέλα των εξετάσεων που καλύπτει για τους ασφαλισμένους
[Τα Νέα]: Ο ΕΟΠΥΥ ανοίγει την ομπρέλα των εξετάσεων που καλύπτει για τους ασφαλισμένους

[Τα Νέα]: Ο ΕΟΠΥΥ ανοίγει την ομπρέλα των εξετάσεων που καλύπτει για τους ασφαλισμένους

Μαχαίρι μπαίνει στις τιμές αποζημίωσης ακριβών εξετάσεων με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει ότι για πρώτη φορά κοστολογούνται 86 ιατρικές πράξεις, για τις οποίες επιβαρύνονταν οι ασφαλισμένοι αλλά πλέον θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.
Ειδικότερα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε ανακοίνωση της σημειώνει ότι στην προσπάθεια εξοικονόμησης και ορθολογικής αξιοποίησης δημόσιων πόρων, προχωρά στην κοστολόγηση και την ανακοστολόγηση ιατρικών πράξεων.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η ανακοστολόγηση της «Διαγνωστικής Αρθροσκόπησης», η οποία είχε κοστολογηθεί αρχικά από το ΚΕΣΥ, το 2014, ως Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλειο (ΚΕΝ), στα 1.500 €. Με την ανακοστολόγηση η αποζημίωση που καλείται να καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 150 € για την ιατρική αμοιβή και 150 € για τα αναλώσιμα.
Υπερκοστολόγηση διαπίστωσε όμως το υπουργείο Υγείας και για μία ακόμη διαγνωστική εξέταση: Πρόκειται για την τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων με ταυτόχρονη υπολογιστική τομογραφία, της οποίας η τιμή είχε κοστολογηθεί στα 800 ευρώ, σύμφωνα όμως με το νέο τιμοκατάλογο ο ΕΟΠΥΥ θα αποζημιώνει 400 ευρώ.
Επιπλέον και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας κοστολογούνται 86 ιατρικές πράξεις, η δαπάνη των οποίων έως τώρα επιβάρυνε τους ασθενείς, ενώ στο εξής θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!