Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Ενας στους δυο Θεσσαλονικείς είναι δυσαρεστημένοι από τις υπηρεσίες υγείας
[Τα Νέα]: Ενας στους δυο Θεσσαλονικείς είναι δυσαρεστημένοι από τις υπηρεσίες υγείας

[Τα Νέα]: Ενας στους δυο Θεσσαλονικείς είναι δυσαρεστημένοι από τις υπηρεσίες υγείας

Δυσαρεστημένοι από τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας είναι περισσότεροι από τους μισούς πολίτες της Θεσσαλονίκης (52,2%) εκ των οποίων οι πιο πολλοί είναι ηλικίας άνω των 65 ετών (33,7%). Ωστόσο, συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα έτη φαίνεται ότι η δυσαρέσκεια έχει μειωθεί κατά ένα μικρό ποσοστό, σε σχέση με το 2016 και ενώ σε σχέση με πέρσι έχει μειωθεί κατά 21,8% (56,7% τον Ιούνιο του 2016, 74% τον αντίστοιχο μήνα του 2017 και 52,2% τον Ιούνιο του 2018). Σε ό,τι αφορά τις προσφερόμενες υπηρεσίες δημόσιας υγείας στη χώρα μας το 59% είναι δυσαρεστημένοι, το 21% ούτε δυσαρεστημένοι ούτε ικανοποιημένοι και το 20% ικανοποιημένοι.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την ετήσια έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε για τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης σε ένα δείγμα 1410 ανδρών και γυναικών, ηλικίας άνω των 18 ετών, από το νομό Θεσσαλονίκης μεταξύ 26/6 – 2/07 του 2018 από την εταιρεία δημοσκοπήσεων tothepoint.
«Οπως φαίνεται από τις κάρτες της δημοσκόπησης, οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς είναι δυσαρεστημένοι από τις υπηρεσίες υγείας στη χώρα μας σε ποσοστό 52,2%. Επίσης, η δυσαρέσκεια για τη δημόσια υγεία φθάνει το 59%, ενώ το 63% λέει ότι έχει χειροτερεύσει τα τελευταία δύο χρόνια. Στο μεγάλο θέμα του οικογενειακού γιατρού, οι πολίτες περιμένουν πολλά, ωστόσο η συμμετοχή στη νέα αυτή δομή που επιχειρεί το υπουργείο Υγείας -όχι με τόσο μεγάλη επιτυχία μέχρι στιγμής- είναι μηδαμινή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!