Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Ο εμβολιασμός ασπίδα προστασίας απέναντι στη γρίπη
[Τα Νέα]: Ο εμβολιασμός ασπίδα προστασίας απέναντι στη γρίπη

[Τα Νέα]: Ο εμβολιασμός ασπίδα προστασίας απέναντι στη γρίπη

Έναν από τους πιο διαδεδομένους μύθους αποτελεί ο ισχυρισμός ότι η γρίπη δεν μπορεί να προληφθεί. Ασπίδα προστασίας ενάντια στη νόσο αποτελεί ο ετήσιος αντιγριπικός εμβολιασμός, ο οποίος είναι το μοναδικό μέτρο που μπορεί αποδεδειγμένα να προφυλάξει σε ικανό βαθμό, σύμφωνα με την Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, επιμελήτρια Α’ στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Αθηνά Πυρπασοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια, το ποσοστό προφύλαξης επηρεάζεται από το επικρατές στέλεχος του ιού ανά εποχή και σε συνάρτηση με την ηλικία και την ανοσιακή κατάσταση του οργανισμού κυμαίνεται από 40%-60%. «Το επιχείρημα ότι “δεν χρειάζομαι εμβολιασμό γιατί δεν έχω νοσήσει ποτέ” ακούγεται το ίδιο παράλογο με το “δεν φοράω ζώνη στην οδήγηση γιατί δεν έχω τρακάρει ποτέ”», τονίζει.

Με αφορμή την ομιλία της με τίτλο «Γρίπη: Θεωρίες συνωμοσίας και αλήθειες για τη νόσο και τον εμβολιασμό» στο 17ο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση PHARMA point που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (14-15 Οκτωβρίου), στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», η κυρία Πυρπασοπούλου υπογραμμίζει ότι η εποχική γρίπη είναι το πιο συχνό νόσημα, αλλά και το πιο συχνό αίτιο θανάτου από νόσημα που προλαμβάνεται με εμβολιασμό.

Προκαλεί επιδημίες κάθε έτος με 250.000 – 500.000 θανάτους ετησίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!