Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Η ελληνική εφεύρεση που διεκδικεί 1 εκατ. δολάρια!
[Τα Νέα]: Η ελληνική εφεύρεση που διεκδικεί 1 εκατ. δολάρια!

[Τα Νέα]: Η ελληνική εφεύρεση που διεκδικεί 1 εκατ. δολάρια!

Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και ο χρόνος εξαιρετικά περιορισμένος. Για την ακρίβεια, έχει μόνο πέντε λεπτά ώστε να πείσει τους επενδυτές να τον εμπιστευθούν και να του χαρίσουν την πρωτιά και το έπαθλο ύψους 1 εκατ. δολαρίων. Απέναντι σε 26 νεοφυείς επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο, ο Πειραιώτης Ιγνάτιος Φωτίου εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνή διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας με τη συσκευή Seatrac, η οποία προσφέρει (δωρεάν) σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα.
Το πεντάλεπτο μπροστά στους πέντε επενδυτές-κριτές του διαγωνισμού Chivas Venture (η τελική φάση θα διοργανωθεί στο Αμστερνταμ στις 24 Μαΐου) δεν τρομάζει τον επικεφαλής της εταιρείας Tobea, καθώς, όπως περιγράφει ο ίδιος στα «ΝΕΑ», το μήνυμά του είναι ξεκάθαρο: «Ξεκινήσαμε για να βοηθήσουμε ΑμεΑ να απολαμβάνουν το κολύμπι.
Μας λένε τελικά ότι τους δίνουμε αξιοπρέπεια. Και αυτό που μένει ως σκοπός μας είναι να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται μια μειονότητα. Βοηθήστε μας λοιπόν να δημιουργήσουμε κύματα, να αναταράξουμε τον κόσμο!». Το success story του 38χρονου αποφοίτου του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών γεννήθηκε σε μια πατρινή καφετέρια και έχει αφετηρία τις αμμουδιές της Αχαΐας. Με το ξέσπασμα της κρίσης το 2009, ως μεταπτυχιακός φοιτητής άρχισε να αναζητεί χειροπιαστή απάντηση στο αίτημα που του είχε απευθύνει ο τότε αντινομάρχης, χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου, Γεράσιμος Φεσσιάν: «Θέλω να μπαίνω στο νερό χωρίς βοήθεια…».
Το 2010 τα πρώτα Seatrac είχαν ήδη τοποθετηθεί στις πλαζ Αγίου Βασιλείου, Ρίου και Ακολης Αιγίου: «Ηταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας μου με τον φίλο Γιώργο Σωτηριάδη και της καθοδήγησης του καθηγητή Βασίλη Κωστόπουλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!