Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Τα Νέα]: Εκθεση με φωτογραφίες και την προεδρική Mercedes του Κωνσταντίνου Καραμανλή
[Τα Νέα]: Εκθεση με φωτογραφίες και την προεδρική Mercedes του Κωνσταντίνου Καραμανλή

[Τα Νέα]: Εκθεση με φωτογραφίες και την προεδρική Mercedes του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Εκατόν είκοσι φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή οι περισσότερες από τις οποίες ανέκδοτες, 49 βιβλία που γράφτηκαν γι αυτόν παρουσιάστηκαν σε έκθεση που πλαισίωσε εκδήλωση μνήμης και τιμής με τίτλο «Κωνσταντίνος Καραμανλής: ο αναμορφωτής της Ελλάδας» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εκτέθηκε και το τελευταίο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πρόκειται για μια μπλε αυτόματη θωρακισμένη βενζινοκίνητη Mercedes-Benz 500 SEL, με αριθμό κυκλοφορίας ΙΚΖ 2323, που πήρε την πρώτη άδεια κυκλοφορίας στις 28/7/1988 και εδώ και περίπου 15 χρόνια ανήκει σε Θεσσαλονικιό επιχειρηματία και συλλέκτη, ο οποίος και την παραχώρησε για έκθεση όταν πληροφορήθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.
Ο βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος διοργάνωσε την εκδήλωση, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι : «Σήμερα εκπληρώνεται ένα προσωπικό χρέος τιμής, ένα χρέος τιμής για τον μέγιστο των Ελλήνων πολιτικών της σύγχρονης εποχής, τον αείμνηστο εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Είκοσι χρόνια μετά τον βιολογικό θάνατο του αείμνηστου εθνάρχη Κωσταντίνου Καραμανλή η παρουσία του είναι διαρκώς ανάμεσά μας γιατί μας τη θυμίζουν τα έργα του, ο πολιτικός του λόγος, οι διδαχές του. Θεωρώ λοιπόν ότι ήταν ηθική υποχρέωση να αναδείξουμε το έργο του συγκεκριμένου μεγάλου Έλληνα πολιτικού, του Μακεδόνα που ξεκίνησε από ένα μικρό φτωχό χωριό, την Πρώτη Σερρών και κατόρθωσε να γίνει ο Νέστορας της διεθνούς πολιτικής σκηνής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!