Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Τα Νέα]: Η ΕΚΤ ζητεί από την ΕΕ περιορισμό εικονικών νομισμάτων τύπου bitcoin
[Τα Νέα]: Η ΕΚΤ ζητεί από την ΕΕ περιορισμό εικονικών νομισμάτων τύπου bitcoin

[Τα Νέα]: Η ΕΚΤ ζητεί από την ΕΕ περιορισμό εικονικών νομισμάτων τύπου bitcoin

Η ΕΚΤ ζητεί από τους ευρωβουλευτές να αυστηροποιήσουν τους προτεινόμενους κανόνες για τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων, όπως το bitcoin, φοβούμενη ότι κάποια στιγμή θα εξασθενίσει ο έλεγχός της επί της κυκλοφορίας χρήματος στην ευρωζώνη, αναφέρει το Reuters.
Το προσχέδιο κανόνων της Κομισιόν, που στοχεύει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, απαιτεί αυξημένους ελέγχους στις πλατφόρμες συναλλάγματος σε οντότητες και πρόσωπα που ανταλλάσσουν εικονικά νομίσματα με πραγματικά, καθώς και στην αναφορά ύποπτων συναλλαγών.
Σε γνωμοδότησή της που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, η ΕΚΤ αναφέρει ότι οι θεσμοί της ΕΕ δεν πρέπει να προωθούν την χρήση εικονικών νομισμάτων και να κάνουν σαφές ότι οι συναλλαγές παρουσιάζουν ελλείψεις βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου.
«Εάν στο μέλλον αυξηθεί σημαντικά η εξάρτηση από μονάδες εικονικού χρήματος, τότε μπορεί επί της αρχής να επηρεαστεί ο έλεγχος των κεντρικών τραπεζών στην κυκλοφορία του χρήματος… ωστόσο, βάση της εφαρμοζόμενης πρακτικής αυτός ο κίνδυνος είναι περιορισμένος», είπε η ΕΚΤ σε γνωμοδότησή της για το ευρωκοινοβούλιο.
«Γι’ αυτό (τα νομοθετικά όργανα της ΕΕ) δεν θα πρέπει να προωθούν την ευρεία χρήση των εικονικών νομισμάτων» προσθέτει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!