Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Τα Νέα]: Εφη Αχτσιόγλου στους FT: Γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε νέες μειώσεις στις συντάξεις
[Τα Νέα]: Εφη Αχτσιόγλου στους FT: Γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε νέες μειώσεις στις συντάξεις

[Τα Νέα]: Εφη Αχτσιόγλου στους FT: Γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε νέες μειώσεις στις συντάξεις

Τους λόγους για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί την περαιτέρω μείωση των συντάξεων, παραθέτει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε επιστολή της προς τους Financial Times.
Απευθυνόμενη προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και χαρακτηρίζοντας «παράλογη» την αξίωση περί νέων συνταξιοδοτικών περικοπών, η Ελληνίδα υπουργός εξηγεί πως με βάση την τελευταία ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η συνολική κρατική χρηματοδότηση των συντάξεων εκτιμάται σε λιγότερο από 9% του ΑΕΠ.
Την ίδια ώρα, όπως διευκρινίζει, ο ευρωπαϊκός μέσος όρος συνδέεται αποκλειστικά με το κόστος χρηματοδότησης των ελλειμμάτων του συνταξιοδοτικού συστήματος και όχι των συνολικών δαπανών. Το αντίστοιχο μέγεθος για την Ελλάδα ανέρχεται πέριξ του 5% του ΑΕΠ, σπεύδει να προσθέσει.
Η συγκεκριμένη απόκλιση, συνεχίζει η κα Αχτσιόγλου, δεν συνδέεται με ένα γενναιόδωρο συνταξιοδοτικό σύστημα, αλλά κυρίως, συνιστά αποτέλεσμα της σημαντικής συρρίκνωσης του ΑΕΠ, της εκρηκτικής αύξησης της ανεργίας και της συνεπαγόμενης μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.
Παράλληλα, η ίδια καλεί το ΔΝΤ να εστιάσει και στα υπόλοιπα πεδία των κοινωνικών δαπανών, όπου η Ελλάδα υστερεί σημαντικά έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου. «Οι ελληνικές συντάξεις δρουν ως υποκατάστατο άλλων πλευρών της κοινωνικής ασφάλειας, καλύπτοντας αυτό το κενό» τονίζει, στο ίδιο πλαίσιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!