Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Τα Νέα]: ΕΕ: Συμβιβασμός για τα πνευματικά δικαιώματα στο Διαδίκτυο
[Τα Νέα]: ΕΕ: Συμβιβασμός για τα πνευματικά δικαιώματα στο Διαδίκτυο

[Τα Νέα]: ΕΕ: Συμβιβασμός για τα πνευματικά δικαιώματα στο Διαδίκτυο

Παρά τις αντιρρήσεις της Γερμανίας, οι 28 χώρες της ΕΕ κατέληξαν σήμερα Παρασκευή σε συμβιβαστική πρόταση σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, προκειμένου οι μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο να πληρώνουν τους παραγωγούς ειδήσεων και τους καλλιτέχνες όταν παρουσιάζουν τα «προϊόντα» τους.
«Κράτησε πολύ, αλλά η διαδικασία υιοθέτησης της πρότασης της οδηγίας “περί πνευματικών δικαιωμάτων” μόλις ολοκληρώθηκε. Η βουλγαρική προεδρία (της ΕΕ) έχει πλέον την εντολή να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» ανέφερε μέσω Twitter η εκπρόσωπος της μόνιμης αντιπροσωπείας της Βουλγαρίας στις Βρυξέλλες, Ελίτσα Ζλάτεβα.
Οι πρεσβευτές των 28 χωρών-μελών που συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες κατάφεραν να συμφωνήσουν – με ειδική πλειοψηφία – στο συμβιβαστικό κείμενο που παρουσίασε η Βουλγαρία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο.
Το 55% των χωρών-μελών
«Η εντολή δόθηκε με ειδική πλειοψηφία (σ.σ.: το 55% των χωρών-μελών που εκπροσωπούν τουλάχιστον το 65% του πληθυσμού της ΕΕ). Υπήρχαν πολλές χώρες που τάχθηκαν κατά, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις.
Η μεταρρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτων έχει επικριθεί, τόσο εκ μέρους των μηχανών αναζήτησης στο Διαδίκτυο, όσο και από ορισμένες χώρες-μέλη (κυρίως βόρειες), φιλελεύθερους ευρωβουλευτές και νομικούς που υποστηρίζουν ότι ευνοεί τα μεγάλα, γνωστά συγκροτήματα του Τύπου σε βάρος των ανεξάρτητων και των νεοφυών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ελευθερία της έκφρασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!