Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Τα Νέα]: Δρομολογούν φθηνότερα διόδια για τα φορτηγά Δημοσίας Χρήσεως
[Τα Νέα]: Δρομολογούν φθηνότερα διόδια για τα φορτηγά Δημοσίας Χρήσεως

[Τα Νέα]: Δρομολογούν φθηνότερα διόδια για τα φορτηγά Δημοσίας Χρήσεως

Παράθυρο για μείωση τουλάχιστον κατά 10% των τελών των διοδίων στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους, για τους περίπου 30.000 Έλληνες ιδιοκτήτες φορτηγών-βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσεως (Δ.Χ), ανοίγει το υπουργείο Μεταφορών.
Στην πρώτη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη μεταξύ των εκπροσώπων των ομοσπονδιών φορτηγών Δ.Χ, των εταιρειών εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων και του υπουργείου Μεταφορών, κατατέθηκε πρόταση για μείωση της τιμής των διοδίων από τις αρχές της νέας χρονιάς, η οποία θα είναι ανάλογη με την αύξηση της κυκλοφορίας των φορτηγών στους αυτοκινητοδρόμους.
Μάλιστα, συζητήθηκε το σενάριο της μείωσης των τελών, να βασιστεί στην υπάρχουσα-σημερινή κυκλοφορία.
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Χερσαίων Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ) κ. Πέτρος Σκουληκίδης, όπως και οι υπόλοιποι αυτοκινητιστές, δήλωσαν ότι η πρόταση αυτή, σε πρώτη φάση, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Αντίστοιχα, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων, αναγνώρισαν ότι τα φορτηγά αποτελούν σημαντικούς χρήστες των οδικών αξόνων (π.χ. στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου η κίνηση των φορτηγών αντιστοιχεί στο 25% της συνολικής κίνησης, ενώ στην Ολυμπία Οδό ανέρχεται στο 12%). Ωστόσο, όπως επισήμαναν, οποιαδήποτε αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική, θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τα χρηματοοικονομικά μοντέλα-παραμέτρους των συμβάσεων παραχώρησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!