Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Τα Νέα]: Ο Δραγασάκης θεωρεί εφικτή την αύξηση εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ ως το 2025
[Τα Νέα]: Ο Δραγασάκης θεωρεί εφικτή την αύξηση εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ ως το 2025

[Τα Νέα]: Ο Δραγασάκης θεωρεί εφικτή την αύξηση εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ ως το 2025

Φιλόδοξος, αλλά όχι ανέφικτος είναι ο στόχος της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής για αύξηση των εξαγωγών εμπορευμάτων και υπηρεσιών στο 50% του ΑΕΠ ως το 2025 επεσήμανε την Τετάρτη στη Διυπουργική Επιτροπή Εξωστρέφειας, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.
Η επιτροπή έθεσε έξι βάσεις που θα βοηθήσουν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής, επισημαίνοντας ότι αρχικά θα διαμορφωθούν νέες συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα τεθούν στην κρίση της Επιτροπής Εξωστρέφειας, στην επόμενη συνεδρίασή της η οποία ορίστηκε για φέτος το φθινόπωρο.

Οι δράσεις που υλοποιούνται ή ετοιμάζονται

Οπως ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης που είναι σε ένα καλό επίπεδο υλοποίησης, δημιουργούνται:
1) Διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης, με την καταγραφή κάθε απαραίτητης για την εξαγωγική πολιτική, πληροφορίας, που θα περιλαμβάνει βάσεις δεδομένων και θα παρέχει πληροφορίες για κάθε πτυχή, που έμμεσα ή άμεσα επηρεάζει τη λήψη αποφάσεων στο πλαίσιο της εξαγωγικής πολιτικής. Η πύλη θα απευθύνεται στις επιχειρήσεις και ειδικότερα στον υπάρχοντα και δυνητικό εξαγωγέα, με τρόπο διαδραστικό και με δυνατότητα χρήσης πολυμέσων, για θέματα όπως εξαγωγικές διαδικασίες, προετοιμασία συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές, εκπαιδευτικό υλικό κ.λ.π.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 689.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, και θα δημοπρατηθεί από το Enterprise Greece πιθανότατα στο τέλος του φθινοπώρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!