Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Τα Νέα]: Διπλή «γιορτή» για την έναρξη του καλοκαιριού από το Iδρυμα Ευγενίδου
[Τα Νέα]: Διπλή «γιορτή» για την έναρξη του καλοκαιριού από το Iδρυμα Ευγενίδου

[Τα Νέα]: Διπλή «γιορτή» για την έναρξη του καλοκαιριού από το Iδρυμα Ευγενίδου

Με προβολή ψηφιακής παράστασης και παρατήρηση του έναστρου ουρανού ετοιμάζεται να «γιορτάσει» την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού το Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, Π.Φάληρο). Και οι δύο εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο για το κοινό προγραμματίζονται για τις 19 Ιουνίου, δύο ημέρες πριν από το Θερινό Ηλιοστάσιο.
Συγκεκριμένα, στον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου θα προβληθεί «To φάντασμα του Σύμπαντος: Το κυνήγι της σκοτεινής ύλης», μία εντυπωσιακή παράσταση που ενδείκνυται για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες και η οποία επιχειρεί να «οπτικοποιήσει» την κατά τ’ άλλα αόρατη σκοτεινή ύλη (έχει ανιχνευτεί μόνο από την βαρυτική της επίδραση).
Την παράσταση θα προλογίσει ο ερευνητής στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Δρ. Αντώνης Γεωργακάκης. Για τις δύο προβολές (ώρες 19:00 και 20:00) είναι απαραίτητα τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:30 της ίδιας μέρας.
Μόλις νυχτώσει, τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης θα «ταξιδέψουν» το κοινό στον Δία, τον Κρόνο και στα διπλά συστήματα Αστέρων. Η παρατήρηση του νυκτερινού ουρανού θα πραγματοποιηθεί από τις 21:00 έως της 23:00 στον προαύλιο χώρο του Πλανηταρίου και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης ή δελτίο εισόδου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!