Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Ο δικηγόρος του Μαντέλα Γιώργος Μπίζος, θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κύπρου
[Τα Νέα]: Ο δικηγόρος του Μαντέλα Γιώργος Μπίζος, θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κύπρου

[Τα Νέα]: Ο δικηγόρος του Μαντέλα Γιώργος Μπίζος, θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κύπρου

Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής, η Σύγκλητος και το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κύπρου, οργανώνουν την ερχόμενη Τρίτη τελετή αναγόρευσης του διακεκριμένου δικηγόρου του Νέλσον Μαντέλα, Γεώργιου Μπίζου, σε επίτιμο διδάκτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής.
Την τελετή θα προσφωνήσει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο οποίος και θα κάνει την περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Ο κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου Σάββας Κατσικίδης, θα αναγνώσει το σχετικό Ψήφισμα. Για το έργο, την προσωπικότητα και τη δράση του τιμώμενου θα μιλήσει ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Νομικής Χαράλαμπος Παπαχαραλάμπους.
Ο τιμώμενος Γεώργιος Μπίζος θα μιλήσει δίνοντας έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα και δη της Κύπρου, σε συσχέτιση με αυτά της Νοτίου Αφρικής. Η περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Κύπρου θα γίνει από τον πρύτανη.
Ο Γεώργιος Μπίζος διετέλεσε δικηγόρος υπεράσπισης του Νέλσον Μαντέλα από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, καθώς και άλλων πολιτικών κρατουμένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!