Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Διεθνής διάκριση για τη MOm, τον «φύλακα» της Μεσογειακής φώκιας
[Τα Νέα]: Διεθνής διάκριση για τη MOm, τον «φύλακα» της Μεσογειακής φώκιας

[Τα Νέα]: Διεθνής διάκριση για τη MOm, τον «φύλακα» της Μεσογειακής φώκιας

Με το ειδικό βραβείο “Διατήρησης” της Παγκόσμιας Ένωσης για την Επιστημονική Μελέτη των Θαλάσσιων Θηλαστικών το οποίο δίνεται μόλις για δεύτερη φορά, θα τιμηθεί ο επιστημονικός συντονιστής της MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας δρ Αλέξανδρος Καραμανλίδης σε εκδήλωση, στις 26 Οκτωβρίου, στο Χάλιφαξ του Καναδά.
Το βραβείο είναι η ανώτατη τιμή που αποδίδεται από την Ένωση για δράσεις επιστημονικής μελέτης και προστασίας θαλάσσιων θηλαστικών. Σύμφωνα με το σκεπτικό της Επιτροπής Βράβευσης “…η επιστημονική ομάδα της MΟm, με συντονιστή τον δρα Καραμανλίδη, έχει αποτελέσει, τα τελευταία χρόνια, το επίκεντρο των διεθνών δράσεων για την προστασία της απειλούμενης με εξαφάνιση μεσογειακής φώκιας….. Οι πολυάριθμες επιστημονικές δημοσιεύσεις της αποτελούν τη βάση για την επιστημονική παρακολούθηση και διαχείριση της ανάκαμψης του είδους”.
“Είναι τρομερή τιμή για μένα ως βιολόγο, σημαντική διεθνή διάκριση για την Ελλάδα αφού το βραβείο δίνεται για δεύτερη φορά αλλά και αναγνώριση του έργου της MΟm στην προστασία της απειλούμενης μεσογειακής φώκιας” αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καραμανλίδης τονίζοντας ότι, την τελευταία 15ετία μπήκαν οι βάσεις για την επιστημονική παρακολούθηση του σπανιότερου είδους φώκιας στον πλανήτη και έγιναν περισσότερες από 30 εργασίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!