Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 20 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Τα Νέα]: Δεν αρέσουν στον αμερικανό πρεσβευτή οι επενδυτές του ΟΛΘ
[Τα Νέα]: Δεν αρέσουν στον αμερικανό πρεσβευτή οι επενδυτές του ΟΛΘ

[Τα Νέα]: Δεν αρέσουν στον αμερικανό πρεσβευτή οι επενδυτές του ΟΛΘ

Τη δυσαρέσκειά του για τους επενδυτές του ΟΛΘ εξέφρασε με παρέμβασή του ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο-αμερικανικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα.
Από το βήμα του συνεδρίου ο αμερικανός πρεσβευτής αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι ξεκάθαρη η προέλευση του προτιμητέου επενδυτή και των κεφαλαίων του.
Χαρακτηριστικά ο Πάιατ υπογράμμισε ότι «οι αμερικανικές εταιρείες φέρνουν τη διαφάνεια και τα υψηλά πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης και αναζητούν το ίδιο από τους Έλληνες εταίρους τους. Και ελπίζω ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά. Έχουμε δει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα, όπως στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου είναι ασαφές ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιώτες επενδυτές και από πού προέρχονται τα χρήματά τους».
Πηγές, που είναι σε θέση να γνωρίζουν, υποστηρίζουν ότι ο κ. Πάιατ αναφέρονταν στην παρουσία Ιβάν Σαββίδη στην κοινοπραξία που κέρδισε τον διαγωνισμό και στην εμπλοκή ρωσικών κεφαλαίων που συνεπάγεται η παρουσία του.
Υπενθυμίζεται ότι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προτιμητέος επενδυτής είναι επιχειρηματικό σχήμα που απαρτίζεται από το γερμανικό επενδυτικό κεφάλαιο Deutsche Innvest Εquity Partner, τη γαλλικών συμφερόντων Terminal Link και την Belterra Investments συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!