Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Τα δάνεια των κομμάτων «ξανακοιτούν» οι οικονομικοί εισαγγελείς
[Τα Νέα]: Τα δάνεια των κομμάτων «ξανακοιτούν» οι οικονομικοί εισαγγελείς

[Τα Νέα]: Τα δάνεια των κομμάτων «ξανακοιτούν» οι οικονομικοί εισαγγελείς

Tα πρακτικά της πρόσφατης κατάθεσης στη Βουλή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για τα δάνεια των κομμάτων ζητεί ο επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτης Αθανασίου.
Ο εισαγγελέας θα μελετήσει τα πρακτικά προκειμένου να διερευνήσει αν με βάση όσα είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, υπάρχει δυνατότητα ανάσυρσης από το αρχείο της δικογραφίας για τα δάνεια των κομμάτων. Η υπόθεση,όπως είναι γνωστό,είχε καταλήξει στο αρχείο μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση που είχε ψηφιστεί και απάλλασσε από ποινικές ευθύνες τα στελέχη των τραπεζών .
Για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων, κυρίως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αρχικά έρευνα είχε κάνει ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που είχε ζητήσει και εξηγήσεις από τραπεζικά στελέχη. Ωστόσο, στη συνέχεια, με την ψήφιση της τροπολογίας, η υπόθεση δεν προχώρησε και η σχετική δικογραφία τέθηκε στο αρχείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα των κομματικών δανείων που ξεπερνούν τα 250 εκ. ευρώ, έχει απασχολήσει κατ΄επανάληψη τόσο τον πρωθυπουργό, όσο και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο, ενώ έχει αποτελέσει αντικείμενο κατά καιρούς έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!