Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: CIA προειδοποιεί Τραμπ: «Απόλυτη τρέλα» αν ακυρωθεί η συμφωνία με το Ιράν
[Τα Νέα]: CIA προειδοποιεί Τραμπ: «Απόλυτη τρέλα» αν ακυρωθεί η συμφωνία με το Ιράν

[Τα Νέα]: CIA προειδοποιεί Τραμπ: «Απόλυτη τρέλα» αν ακυρωθεί η συμφωνία με το Ιράν

Ο απερχόμενος διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν προειδοποίησε πως θα ήταν «απόλυτη τρέλα» από την πλευρά του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει τη συμφωνία της Ουάσινγκτον με την Τεχεράνη, διότι αυτό θα αύξανε τις πιθανότητες να αποκτήσει πυρηνικά όπλα το Ιράν και άλλες χώρες.
«Θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια κούρσα εξοπλισμών στο Ιράν, κάτι που ενδεχομένως θα οδηγούσε και άλλες χώρες στην περιοχή να ξεκινήσουν δικά τους προγράμματα», προειδοποίησε ο Μπρέναν στη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC την Τετάρτη.
«Οπότε πιστεύω ότι θα ήταν απόλυτη τρέλα από την πλευρά της επόμενης κυβέρνησης να ακυρώσει τη συμφωνία», πρόσθεσε. «Κατ’ αρχάς, δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν μια κυβέρνηση να ακυρώνει τη συμφωνία που έχει υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση».
Ο Μπρέναν αποχωρεί από τη CIA τον Ιανουάριο έπειτα από τέσσερα χρόνια στη διοίκησή της.
Στην πρώτη συνέντευξη ενός διευθυντή της CIA σε βρετανικό μέσο, ο Μπρέναν αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων στα οποία επεσήμανε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να ενεργήσει με «σύνεση και πειθαρχία». Σε αυτά περιλαμβάνονται η γλώσσα που χρησιμοποιεί αναφορικά με την τρομοκρατία, οι σχέσεις της με τη Ρωσία, η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και το πού χρησιμοποιούνται οι ικανότητες της CIA σε μυστικές αποστολές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!