Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Τα Νέα]: Christian Ronaldo: Απεργία στη Fiat λόγω της μεταγραφής του στη Γιουβέντους
[Τα Νέα]: Christian Ronaldo: Απεργία στη Fiat λόγω της μεταγραφής του στη Γιουβέντους

[Τα Νέα]: Christian Ronaldo: Απεργία στη Fiat λόγω της μεταγραφής του στη Γιουβέντους

Ο Christian Ronaldo μεταγράφηκε στη «Μεγάλη Κυρία» αλλά οι εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία κήρυξαν απεργία

Οι εργαζόμενοι της Fiat στο εργοστάσιο του Melfi βάλλουν κατά της ενσωμάτωσης του Christian Ronaldo, στο ρόστερ της Juventus, κηρύσσοντας απεργία, καθώς, όπως υποστηρίζουν δεν είναι δίκαιο «να επενδύονται εκατομμύρια σε έναν και μόνο άνθρωπο τη στιγμή που οι οικογένειες των εργαζομένων δεν βγάζουν ούτε το μισό μήνα».

Οι ενστάσεις των εργαζομένων της Fiat βασίζονται στην πεποίθηση ότι ένα μεγάλο μέρος του ποσού που συμφωνήθηκε να καταβληθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας της απόκτησης του Πορτογάλου σουπερ σταρ από την Γιουβέντους και το οποίο ξεπερνά τα 120 εκατομμύρια ευρώ, θα εκταμιευθεί από την Exor όπου ανήκει τόσο η «γηραιά κυρία» σε ποσοστό 63,77% όσο και η FCA και Ferrari σε ποσοστό 29,18% και 22,91% αντίστοιχα.

Οι εργαζόμενοι του Melfi είχαν αντιταχθεί πριν ακόμα ανακοινωθεί επισήμως ο Πορτογάλος επιθετικός από την Juventus, εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι «με τις αποδοχές του Ronaldo θα μπορούσαν να δοθούν 200 ευρώ αύξηση σε κάθε εργαζόμενο. Μέσα σε 10 χρόνια έχουμε απολέσει το 10,7% των μισθών μας λόγω πληθωρισμού και δεν έχουμε πάρει τίποτα πίσω. Και τώρα η Fiat Chrysler Automobiles σκοπεύει να δαπανήσει 126 εκ. ευρώ ετησίως σε χορηγίες, εκ των οποίων τα 26,5 εκατομμύρια προορίζονται για τη Juventus».

Με νέα τους ανακοίνωση η οποία προβλέπει την προκήρυξη απεργίας στο εργοστάσιο του Melfi από την Κυριακή 15 Ιουλίου έως και την Τρίτη 17 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι του ιταλικού εργοστασίου, αναλύουν τους λόγους :

«Είναι απαράδεκτο τη στιγμή που οι εργαζόμενοι της Fiat Chrysler Automobiles κάνουν αιματηρές οικονομικές θυσίες, η εταιρεία να δαπανά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός παίκτη» αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση το ιταλικό συνδικάτο Unione Sindacale di Base.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!