Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Τα Νέα]: Ο χορός χωρίς μυϊκή κίνηση στην παράσταση enfant του Boris Charmatz
[Τα Νέα]: Ο χορός χωρίς μυϊκή κίνηση στην παράσταση enfant του Boris Charmatz

[Τα Νέα]: Ο χορός χωρίς μυϊκή κίνηση στην παράσταση enfant του Boris Charmatz

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, μια παράλληλη εκδήλωση έκανε την εμφάνισή της την Τρίτη στις 12 Ιουλίου και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία μέχρι τις 14 Ιουλίου.
Ο Μπορίς Σαρμάτς, μια σπουδαία προσωπικότητα, όχι μόνο στο σύγχρονο χορό, αλλά και στον ευρύτερο χώρο της διανόησης εμφανίζεται σε μια μοναδική παράσταση. Με τίτλο enfant, που σημαίνει παιδί στα γαλλικά, η παράσταση δημιουργεί ερωτήσεις και δίνει απαντήσεις για το αν τελικά μπορεί κανείς να κινηθεί χωρίς να χρησιμοποιήσει καθόλου μυϊκή κίνηση.
Από τη συνεργατική προσπάθεια της Ημέρας Γαλλοφωνίας, του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του TV5MONDE δε θα μπορούσε να λείψει ο Γάλλος χορογράφος. Όλοι μαζί συνεργάστηκαν με το Πρόγραμμα Στέγασης και Υπηρεσιών για Αιτούντες Άσυλο του Δήμου Αθηναίων και τη ΜΚΟ SolidarityNow για να χαρίσουν σε πρόσφυγες συγκεκριμένων δομών μια μοναδική εμπειρία με την παράσταση του διάσημου Γάλλου χορογράφου.
Μέσα στο ίδιο πλαίσιο, τον Ιούνιο, ομάδα προσφύγων είχε παρακολουθήσει τη συναυλία των Il pomo d’ Oro στο Ηρώδειο.

Οι δομές που συνεργάζονται είναι:

Το Πρόγραμμα Στέγασης και Υπηρεσιών για Αιτούντες Ασυλο, που υλοποιείται μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος ESTIA (Στήριξη Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση) της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!