Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Χαλέπι: Συναγερμός στον ΟΗΕ, δεκάδες χιλιάδες οι εκτοπισμένοι
[Τα Νέα]: Χαλέπι: Συναγερμός στον ΟΗΕ, δεκάδες χιλιάδες οι εκτοπισμένοι

[Τα Νέα]: Χαλέπι: Συναγερμός στον ΟΗΕ, δεκάδες χιλιάδες οι εκτοπισμένοι

Έως και 16.000 είναι οι εκτοπισμένοι στο Χαλέπι εξαιτίας της επιχείρησης της συριακής κυβέρνησης σε περιοχές της πόλης που ελέγχουν αντάρτες, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.
Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια Στέφεν Ο’ Μπράιεν προειδοποίησε ότι χιλιάδες ακόμα άνθρωποι αναμένεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εάν οι μάχες ενταθούν.
Ο Ο’ Μπράιεν εξέφρασε ανησυχία για το μέλλον των εκτοπισμένων.
«Η ένταση της μάχης στο έδαφος και οι χωρίς διάκριση αεροπορικοί βομβαρδισμοί των τελευταίων ημερών στο ανατολικό Χαλέπι, φέρεται να έχει σκοτώσει και τραυματίσει δεκάδες πολίτες» σημείωσε ο ίδιος. «Δεν υπάρχουν πλέον νοσοκομεία εν λειτουργία, ενώ έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα σε τρόφιμα» σημείωσε, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση.
Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ σημείωσε ότι οι χωρίς διάκριση βομβαρδισμοί των ανταρτών σε περιοχές που ελέγχει η κυβέρνηση, έχουν οδηγήσει επίσης σε θανάτους αμάχων, ενώ έχουν αφήσει πίσω τους περισσότερους από 20.000 νεκρούς τις τελευταίες εβδομάδες.
Εν τω μεταξύ, η συριακή κυβέρνηση και οι εταίροι της επιθυμούν να ολοκληρωθεί η επιχείρηση μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων από τον Τραμπ.
Νωρίτερα, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα δήλωσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσο καιρό θα μπορέσει να αντέξει το ανατολικό Χαλέπι καθώς εντείνονται οι μάχες στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!