Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Brexit: Θα γίνει σε ωρα Λονδίνου η ωρα Βρυξελλών;
[Τα Νέα]: Brexit: Θα γίνει σε ωρα Λονδίνου η ωρα Βρυξελλών;

[Τα Νέα]: Brexit: Θα γίνει σε ωρα Λονδίνου η ωρα Βρυξελλών;

Συνεχίστηκε στην βρετανική βουλή και την Τρίτη η συζήτηση για το νομοσχέδιο που θα καταργήσει το ευρωπαϊκό δίκαιο στη χώρα μετά το Brexit. Μία συζήτηση η οποία «άναψε» όταν έφτασε στην ακριβή ημερομηνία του διαζυγίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το φλέγον ζήτημα ήταν αν το Brexit θα γίνει σε «ώρα Λονδίνου» ή «ώρα Βρυξελλών».
Το νομοσχέδιο αυτό που θα επιτρέψει στη χώρα να λειτουργήσει κανονικά και αφού κόψει τον ομφάλιο λώρο με την ΕΕ, στα τέλη Μαρτίου 2019, είχε εγκριθεί σε πρώτη ανάγνωση από το κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο. Όμως η αναλυτική εξέτασή του καθυστέρησε καθώς ήταν αναγκαίο να δοθεί χρόνος για να μελετηθούν οι περίπου 500 τροπολογίες που έχουν κατατεθεί το τελευταίο διάστημα.
Η κυβέρνηση κινδυνεύει να ηττηθεί σε ορισμένες τροπολογίες-κλειδιά, αν οι «αντάρτες» του Συντηρητικού κόμματος συνταχθούν με τους βουλευτές των Εργατικών. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι διαθέτει ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων και αυτό χάρη στους συμμάχους της, το βορειοϊρλανδικό κόμμα DUP.
Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος της κυβερνησης υπογράμμισε σήμερα ότι είναι προς το συμφέρον «όλων» να μην εκτροχιαστεί η διαδικασία ώστε να Brexit να συμβεί «χωρίς εμπόδια».
Ένδειξη των επερχόμενων δυσκολιών, το γεγονός ότι οι βουλευτές κονταροχτυπήθηκαν την Τρίτη για την ακριβή ημερομηνία και ώρα του Brexit: η κυβέρνηση θέλει να συμβεί στις 29 Μαρτίου 2019, στις 23.00 GMT, δηλαδή ακριβώς τα μεσάνυχτα ώρα Βρυξελλών, προς μεγάλη απογοήτευση ορισμένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!