Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Τα Νέα]: Αβραμόπουλος: Oχι σε ένα Γκουαντάναμο για πρόσφυγες
[Τα Νέα]: Αβραμόπουλος: Oχι σε ένα Γκουαντάναμο για πρόσφυγες

[Τα Νέα]: Αβραμόπουλος: Oχι σε ένα Γκουαντάναμο για πρόσφυγες

«Το ζήτημα δεν είναι η διαμόρφωση φυλακών όπως στο Γκουαντάναμο», τονίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ιθαγένειας και Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στην Osnabrücker Zeitung, λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στη συζήτηση σχετικά με τη σύσταση κέντρων υποδοχής (hot spots) σε τρίτα κράτη εκτός ΕΕ.
«Οι εν λόγω χώροι θα πρέπει πολύ περισσότερο να παρέχουν τη δυνατότητα της παροχής περίθαλψης και φροντίδας προς πρόσφυγες που έχουν διασωθεί από κατάσταση ανάγκης στη θάλασσα, της καταγραφής τους και κατόπιν της μεταφοράς όσων έχουν ανάγκη προστασίας απ’ ευθείας στην Ευρώπη», σημειώνει ο κ. Αβραμόπουλος και προσθέτει: «Τα κέντρα θα πρέπει να διαθέτουν υψηλό επίπεδο σε ό,τι αφορά τον ανθρωπισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα». Ο κ. Αβραμόπουλος απηύθυνε προειδοποιήσεις για την ανάγκη μίας συμφωνίας στο θέμα της διαμάχης γύρω από την προσφυγική πολιτική, λέγοντας ότι «αν δεν το κατορθώσουμε, επαπειλείται η εκδήλωση υποτροπής».
Ο Ευρωπαίος επίτροπος υπερασπίστηκε την Καγκελάριο Mέρκελ έναντι των επικριτών της, λέγοντας ότι το 2015 η Γερμανίδα ηγέτης «έκανε ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε: Επέδειξε αλληλεγγύη, αντέδρασε ευθυγραμμισμένη με τις συμφωνίες μας σχετικά με τον ανθρωπισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια – και το ίδιο έκαναν και πολλοί Γερμανοί πολίτες που βοήθησαν τους νεοφερμένους».
Η Ευρώπη προετοιμάζει την περιχαράκωσή της;
Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Ηandelsblatt σε άρθρο με τίτλο “Η Ευρώπη προετοιμάζει την περιχαράκωσή της” εκτιμά ότι «η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ δεν θα επιλύσει τα ζητήματα του προσφυγικού, η διαμάχη περί ασύλου μεταξύ Mέρκελ και Ζεεχόφερ θα συνεχιστεί περαιτέρω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!