Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Τα Νέα]: Αποβάλλουν τη Βενεζουέλα από τη Mercosur λόγω… ασυνέπειας
[Τα Νέα]: Αποβάλλουν τη Βενεζουέλα από τη Mercosur λόγω… ασυνέπειας

[Τα Νέα]: Αποβάλλουν τη Βενεζουέλα από τη Mercosur λόγω… ασυνέπειας

Η συμμετοχή της Βενεζουέλας στη Mercosur, την τοπική ζώνη ελεύθερου εμπορίου πέντε χωρών της Λατινικής Αμερικής, θα ανασταλεί ίσως και σήμερα Παρασκευή γιατί δεν πληροί πια τις υποχρεώσεις της ως μέλος, ανακοίνωσε βραζιλιάνος αξιωματούχος, στο πιο πρόσφατο πλήγμα στην πετρελαιοπαραγωγό χώρα που βιώνει βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος λόγω του ευαίσθητου θέματος, η Mercosur θεωρεί πως η Βενεζουέλα δεν έχει τηρήσει συμφωνίες της ομάδας που αφορούν την οικονομία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, και τους μετανάστες.
Εκτός της Βενεζουέλας, τα μέλη της Mercosur περιλαμβάνουν την Αργεντινή, την Βραζιλία, την Ουρουγουάη και την Παραγουάη.
Την Πέμπτη το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι τρεις βραζιλιάνοι αξιωματούχοι ανέμεναν την αναστολή της συμμετοχής στην ομάδα. «Η Βενεζουέλα δεν έχει υιοθετήσει όλους τους κανονισμούς των μελών και τις συμβάσεις που υποσχέθηκε» είπε ένας από τους αξιωματούχους, που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.
«Ολες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η συμμετοχή της Βενεζουέλας θα ανασταλεί ξεκινώντας από τον Δεκέμβριο», πρόσθεσε.
«Φταίνε οι δεξιόστροφες κυβερνήσεις»
Πηγή της κυβέρνησης της Αργεντινής δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι η απόφαση δεν θα ληφθεί μέχρι τη συνάντηση στις 14 Δεκεμβρίου των υπουργών Εξωτερικών της Mercosur.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!