Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Απολογισμός της διοργάνωσης «Ημέρες Θάλασσας 2018»
[Τα Νέα]: Απολογισμός της διοργάνωσης «Ημέρες Θάλασσας 2018»

[Τα Νέα]: Απολογισμός της διοργάνωσης «Ημέρες Θάλασσας 2018»

Συνολικά 92 εκδηλώσεις από 73 δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, μεταξύ αυτών εκπαιδευτικά ιδρύματα, μουσεία, σύλλογοι, αθλητικά σωματεία και καταστήματα προσέλκυσαν περισσότερα από 70.000 άτομα, δημότες και επισκέπτες του Πειραιά στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2018».
Η γιορτή πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη συμμετοχή δεκάδων φορέων και συλλόγων της πόλης και τη μεγαλύτερη προσέλευση θεατών και επισκεπτών. Υπενθυμίζεται πως ο θεσμός, πλέον, για την πόλη του Πειραιά διοργανώθηκε από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους και περιελάμβανε πλήθος εκδηλώσεων δωρεάν για όλους, όπως ξεναγήσεις, παραστάσεις, εκθέσεις, ομιλίες και ημερίδες, εκδηλώσεις για παιδιά, πάρτι, αθλητικά δρώμενα, με επίκεντρο τη θάλασσα και τον πολιτισμό του Πειραιά.
Ειδικότερα, από την 1η έως τις 10 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκαν μία σειρά από εκδηλώσεις, όπως το «Posidonia Running Event», στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες δρομείς, την ημερίδα για τη γαλάζια ανάπτυξη (διοργάνωση του ΣΒΑΠ, των Πανεπιστημίων Πειραιά και Δυτικής Αττικής, του ΙΟΒΕ και της Ελληνικής Παραγωγής-Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη) καθώς και το Urban Game Scetchbook με πάνω από χίλιες επισκέψεις, εικαστικές εκθέσεις και ξεναγήσεις με μεγάλη συμμετοχή δημοτών και επισκεπτών της πόλης μας κ.α. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών και στις δωρεάν ξεναγήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», την οποία επισκέφθηκαν 4.270 άτομα, καθώς και στο Πλωτό Μουσείο «Νεράιδα», στο οποίο ξεναγήθηκαν 1.500 άτομα. Επίσης υπολογίζεται ότι στο πάρτι στα στενά της Τρούμπας στο οποίο συμμετείχαν νυχτερινά καταστήματα της περιοχής, βρέθηκαν 7.000 άτομα.
«Ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε για τέταρτη χρονιά τις “Ημέρες Θάλασσας”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!