Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Τα Νέα]: Ανδόρα: Το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε την άρση του τραπεζικού απορρήτου
[Τα Νέα]: Ανδόρα: Το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε την άρση του τραπεζικού απορρήτου

[Τα Νέα]: Ανδόρα: Το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε την άρση του τραπεζικού απορρήτου

Το κοινοβούλιο του πριγκιπάτου της Ανδόρας, χώρας που περιλαμβανόταν άλλοτε στην «γκρίζα» λίστα των φορολογικών παραδείσων, ενέκρινε την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς μη κατοίκων από τον Ιανουάριο του 2018, έγινε σήμερα γνωστό από επίσημη πηγή.
Ο νόμος, ο οποίος υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Γενικό Συμβούλιο, το κοινοβούλιο της Ανδόρας, καταδεικνύει τη βούληση αυτού του πριγκιπάτου των Πυρηναίων να συνεργαστεί με τις ξένες χώρες, δήλωσε χθες ενώπιον του κοινοβουλίου ο υπουργός Οικονομικών Γιόρντι Τσίνκα.
«Αν δεν είχε εγκριθεί, θα στέλναμε ένα πολύ αρνητικό μήνυμα στον κόσμο», πρόσθεσε ο Τσίνκα, ο οποίος είναι επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αυτού του κράτους που βρίσκεται στα σύνορα της Γαλλίας με την Ισπανία και όπου ο τραπεζικός τομέας αντιπροσωπεύει σχεδόν το 20% της οικονομίας.
Η Ανδόρα, πρώην φορολογικός παράδεισος, συνεχίζει έτσι την εξομάλυνση που της είχε επιτρέψει το 2010 να βγει από τον «γκρίζο» κατάλογο του Οργανισμού για την Ανάπτυξη και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) με τους φορολογικούς παραδείσους που δεν δείχνουν διάθεση συνεργασίας.
Επιπλέον, ενώ η χώρα αυτή των 80.000 κατοίκων δεν εισέπραττε φόρους, η Ανδόρα φορολογεί πλέον τις εταιρείες και τους ιδιώτες (με 10%) και έχει θεσπίσει έναν ΦΠΑ (ο υψηλότερος είναι 4,5%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!