Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Αναβλήθηκε η συζήτηση για την έκδοση του «Μr Bitcoin»
[Τα Νέα]: Αναβλήθηκε η συζήτηση για την έκδοση του «Μr Bitcoin»

[Τα Νέα]: Αναβλήθηκε η συζήτηση για την έκδοση του «Μr Bitcoin»

Αναβλήθηκε για τις 6 Δεκεμβρίου η συζήτηση στον Αρειο Πάγο από το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί η έκδοση ή μη του ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ στις ΗΠΑ, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα 6 δισ. δαλαρίων, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας ανταλλαγής νομισμάτων (bitcoin).
Πρόκειται για τον αποκαλούμενο βασιλιά του bitcoin, την έκδοση του οποίοι ζητούν ΗΠΑ και Ρωσία.
Η απουσία δυο κομβικών μαρτύρων οδήγησε στην αναβολή καθώς ο Αλ. Λυκουρέζος, εκ των συνηγόρων του 38χρονου ρώσου, ο οποίος ήταν παρών – με μεταφραστή – στο ανώτατο δικαστήριο, είπε πως δεν ήταν δυνατό να παραστούν σήμερα δύο μάρτυρες σημαντικοί για τη θέση του Βίνικ: ο Ιβάν Ταρτανίκοφ, υπάλληλος κρατικών σιδηροδρόμων στη Ρωσία, αλλά και ο Σεργκέι Μάιζους, ο οποίος έχει καταθέσει αγωγή στην Κύπρο κατά του εκζητούμενου Βίνικ, ισχυριζόμενος ότι είναι ο ιδιοκτήτης της κυριότερης εκ των εταιρειών που διακινεί το χρήμα.
Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έχει συναινέσει στο αίτημα της Ρωσίας (είχε συναινέσει και ο κατηγορούμενος) να εκδοθεί εκεί για απάτη 10.000 ευρώ ενώ το ίδιο είχε πράξει και στο αίτημα των ΗΠΑ. Αν ο Αρειος Πάγος αποφασίσει τελικά να εκδοθεί στις ΗΠΑ τότε τον τελευταίο λόγο έχει εκ του νόμου ο υπουργός Δικαιοσύνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!