Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Τα Νέα]: Αναστασιάδης: Υπό το πρίσμα της Ε.Ε. να αντιμετωπιστεί η λύση του Κυπριακού
[Τα Νέα]: Αναστασιάδης: Υπό το πρίσμα της Ε.Ε. να αντιμετωπιστεί η λύση του Κυπριακού

[Τα Νέα]: Αναστασιάδης: Υπό το πρίσμα της Ε.Ε. να αντιμετωπιστεί η λύση του Κυπριακού

Η Ευρώπη έχει πολλές από τις απαντήσεις για το Κυπριακό και «όλα ή τα περισσότερα θέματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πρέπει να αντιμετωπιστούν υπό το πρίσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.
Σε ομιλία στο Ινστιτούτου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (Institute of International and European Affairs), που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δεξαμενές σκέψης της Ιρλανδίας, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα επικρατήσουν εκείνες οι συνθήκες, που θα επιτρέψουν να βρεθεί μια συνολική λύση του Κυπριακού.
)Διαβεβαίωσε ότι ο στόχος του παραμένει απλός και σαφής: «Να τερματιστεί το απαράδεκτο στάτους κβο και να βρεθεί μια λειτουργική και συνολική λύση, η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω τον περιφερειακό ρόλο της Κύπρου και θα συμβάλει στη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής».
Μια βιώσιμη, διαρκής και λειτουργική λύση που θα διασφαλίσει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα παραμείνει ένα σύγχρονο κράτος μέλος της ΕΕ και των ΗΕ και που θα απολαμβάνει πλήρη κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα, συμπλήρωσε.
Ο Πρόεδρος της Κύπρου επισήμανε ότι η ιδιότητα της Κύπρου ως κράτος μέλος της ΕΕ αντιμετωπίζει τις όποιες ανησυχίες για την ασφάλεια και παρέχει την καλύτερη εγγύηση για όλους τους Κύπριους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!