Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Αναστασιάδης-Ακιντζί: Συμφώνησαν συνάντηση, κατάθεση χαρτών και πολυμερή διάσκεψη
[Τα Νέα]: Αναστασιάδης-Ακιντζί: Συμφώνησαν συνάντηση, κατάθεση χαρτών και πολυμερή διάσκεψη

[Τα Νέα]: Αναστασιάδης-Ακιντζί: Συμφώνησαν συνάντηση, κατάθεση χαρτών και πολυμερή διάσκεψη

Ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί συμφώνησαν να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, με στόχο να πραγματοποιηθεί διάσκεψη στις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε στη διάρκεια δείπνου που ξεκίνησε την Πέμπτη το βράδυ και κράτησε τέσσερις ώρες.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η συμφωνία προβλέπει εντατικοποίηση των συνομιλιών, συνάντηση στη Γενεύη στις 9 Ιανουαρίου, κατάθεση χαρτών επί του εδαφικού και διάσκεψη για το Κυπριακό στις 12 του προσεχούς μηνός.
Στο δείπνο που παρέθεσε ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί ανασκόπησαν τη μέχρι σήμερα πορεία των συνομιλιών και έκαναν αυτοκριτική για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν.
Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι «ύστερα από μια δημιουργική διαβούλευση, απεφασίσθη, όπως επαναρχίσουν άμεσα οι συνομιλίες με εντατικοποιημένη τη μορφή επί όλων των κεφαλαίων, με διασταυρούμενη τη διαπραγμάτευση».
«Υπάρχει αποφασιστικότητα και από τις δυο πλευρές»
Στις 9 Ιανουαρίου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση στη Γενεύη, στις 11/1 θα παρουσιαστούν χάρτες επί του εδαφικού και στις 12/1 θα συγκληθεί διάσκεψη για το Κυπριακό, «στην οποία θα συμμετάσχουν οι εγγυήτριες δυνάμεις, αλλά και όσα των εμπλεκομένων μερών απαιτείται», είπε ο πρόεδρος της Κύπρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!