Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Αναγέννηση των Λευκών Ορέων – Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
[Τα Νέα]: Αναγέννηση των Λευκών Ορέων – Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

[Τα Νέα]: Αναγέννηση των Λευκών Ορέων – Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Πραγματικότητα γίνεται η τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η αναγέννηση των Λευκών Ορέων της Kρήτης. Το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Mητσοτάκης ανακοίνωσε ότι προχωράει στην υλοποίησή της μέσα από μία πρότυπη οικολογική δράση στα Λευκά Όρη με τον τίτλο «Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» σε συνεργασία με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και WWF Ελλάς.
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το Ίδρυμα παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη στην αίθουσα διαλέξεων της Αρχαιολογικής Εταιρείας παρουσιάστηκε το έργο της αναγέννησης των Λευκών Ορέων που ήδη έχει ξεκινήσει να υλοποιείται: σε πρώτη φάση, περιλαμβάνει τρία σημαντικά έργα στον ορεινό όγκο της Δυτικής Κρήτης. Τη δημιουργία Δικτύου Μονοπατιών, τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου Φαρμακευτικών – Αρωματικών Φυτών και την Πρότυπη Οικολογική Αποκατάσταση σε περιοχή των Λευκών Ορέων.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη η οικογένειά του επέλεξε αντί για στεφάνια να γίνουν δωρεές για τη δενδροφύτευση των Λευκών Ορέων, πραγματοποιώντας την επιθυμία του. Έτσι, συγκεντρώθηκαν για αυτό το έργο 215.00 ευρώ. Όπως όμως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που έδωσε το «παρών» στην παρουσίαση η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει το έργο με επιπλέον 215.000 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!