Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 13 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Αμέση αλλά «εν μέρει» ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν
[Τα Νέα]: Αμέση αλλά «εν μέρει» ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν

[Τα Νέα]: Αμέση αλλά «εν μέρει» ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν

Ο Μπόικο Μπορίσοφ, πρωθυπουργός της Βουλγαρίας η οποία βρίσκεται στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον εξάμηνο, επιθυμεί την άρση των ελέγχων στα εναέρια και θαλάσσια σύνορα της χώρας του, καθώς θεωρεί ότι η Βουλγαρία είναι σε θέση να ενταχθεί εν μέρει, αλλά «αμέσως» στη ζώνη Σένγκεν.
Αναφορικά με το άνοιγμα των «εναέριων και θαλάσσιων συνόρων» ο Μπορίσοφ είπε ότι «ελπίζει» η ένταξη της Βουλγαρίας στον χώρο Σένγκεν να γίνει δεκτή «αμέσως» από τους Ευρωπαίους εταίρους.
Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός είπε ότι ο ίδιος δεν αντιτίθεται σε μια σταδιακή ένταξη στον ευρωπαϊκό χώρο ελεύθερης κυκλοφορίας, κάτι που θα ανέβαλε για αργότερα το θέμα της άρσης των ελέγχων στα χερσαία σύνορα. Η Γερμανία κυρίως βλέπει θετικά αυτήν τη σταδιακή ένταξη.
Η Βουλγαρία και η Ρουμανία, που είναι μέλη της ΕΕ από το 2007, έχουν εκπληρώσει τα τεχνικά κριτήρια για την ένταξή τους στον χώρο Σένγκεν, αλλά ορισμένες χώρες, όπως η Ολλανδία, δεν επιθυμούν αυτήν την εξέλιξη καθώς θεωρούν ότι η Σόφια και το Βουκουρέστι θα πρέπει να επιτύχουν μεγαλύτερη πρόοδο στην καταπολέμηση της διαφθοράς ώστε να μπορούν να ελέγχουν τα σύνορά τους με πιο αξιόπιστο τρόπο.
«Οι Ολλανδοί φίλοι μας θα έπρεπε να εγκρίνουν (το άνοιγμα) των εναέριων και θαλάσσιων συνόρων της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!