Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 21 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Αυξάνονται τα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο στην Ελλάδα
[Τα Νέα]: Αυξάνονται τα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο στην Ελλάδα

[Τα Νέα]: Αυξάνονται τα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο στην Ελλάδα

Το συμπιεσμένο φυσικό αέριο είναι πιο αποδοτικό καύσιμο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο αυτοκίνητο. Απαιτεί μικρότερη ποσότητα για την παραγωγή της ίδιας ενέργειας σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα, ενώ η ενέργεια που παράγεται από 1 κιλό φυσικού αερίου είναι περίπου ισοδύναμη με 2 λίτρα υγραερίου, 1,5 λίτρα πετρελαίου ή 1,3 λίτρα βενζίνης.
Το CNG είναι πολύ φθηνότερο σε σχέση με άλλα είδη καυσίμου. Λόγω του χαμηλού κόστους του ανά κιλό και επειδή δεν είναι πετρελαϊκό παράγωγο, δεν επηρεάζεται από τις απρόσμενες διακυμάνσεις στις τιμές του πετρελαίου. Επιπλέον, τα αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται με CNG έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης, καθώς είναι εξοπλισμένα με έναν μόνο κινητήρα που λειτουργεί και με τους δύο τύπους καυσίμων.
Η αγορά ενός νέου αυτοκινήτου κοστίζει περίπου 20% ακριβότερα σε σχέση με ένα αντίστοιχο συμβατικό, ενώ υπάρχει πάντα και η λύση μετατροπής κινητήρων. Σήμερα σχεδόν όλες οι εταιρείες διαθέτουν στην γκάμα τους εκδόσεις φυσικού αερίου. Στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνει παραγγελία και παράδοση περίπου σε τρεις μήνες. Το φυσικό αέριο το προτιμούν το τελευταίο διάστημα οι επαγγελματίες, καθώς η τιμή του είναι κατά 60% χαμηλότερη σε σχέση με την βενζίνη και μπορούν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις με χαμηλότερο κόστος. Μάλιστα τα περισσότερα αυτοκίνητα φυσικού αερίου μπορούν να διανύσουν ακόμη και 1.200 χιλιόμετρα με τη χρήση των δύο δεξαμενών καυσίμων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!