Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Αυτοψία σε δεκάδες κτίρια μετά τον σεισμό – κλειστά τα σχολεία και την Τρίτη
[Τα Νέα]: Αυτοψία σε δεκάδες κτίρια μετά τον σεισμό – κλειστά τα σχολεία και την Τρίτη

[Τα Νέα]: Αυτοψία σε δεκάδες κτίρια μετά τον σεισμό – κλειστά τα σχολεία και την Τρίτη

Καθησυχαστικός για την σεισμική ακολουθία εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, το πρωί της Δευτέρας. Ωστόσο, χαρακτήρισε τον σεισμό «ιδιόμορφο». Για προληπτικούς λόγους κλειστά θα είναι και την Τρίτη, τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και το πανεπιστήμιο.
Δεκαέξι κλιμάκια μηχανικών από το Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Κοζάνης, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το ΤΕΕ Ηπείρου, πραγματοποιούν από το πρωί αυτοψίες και ελέγχους, ξεκινώντας από σχολικά και άλλα δημόσια κτήρια, στην πόλη των Ιωαννίνων και στα χωριά.
«Πρέπει να τονιστεί πως οι κατασκευές άντεξαν στον μεγάλο σεισμό του Σαββάτου» επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ενώ πρόσθεσε πως αυτό το γεγονός πρέπει να το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες, ώστε να αισθανθούν πως υπάρχουν περιθώρια ασφαλείας.
Παράλληλα δε, τόνισε ότι πρέπει να αναζητούν την επίσημη ενημέρωση και να αποφεύγουν τη φημολογία, η οποία αποδεικνύεται επιβλαβής για την ψυχολογία τους.
Κατά την συνεδρίαση του Συντονιστικού αποφασίστηκε, για προληπτικούς λόγους, να παραμείνουν και την Τρίτη κλειστά τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και το πανεπιστήμιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!