Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Τα Νέα]: Αυτό το mail θα αυτοκαταστραφεί – Νέα εργαλεία προστασίας από την Google
[Τα Νέα]: Αυτό το mail θα αυτοκαταστραφεί – Νέα εργαλεία προστασίας από την Google

[Τα Νέα]: Αυτό το mail θα αυτοκαταστραφεί – Νέα εργαλεία προστασίας από την Google

Εν μέσω της δίνης του σκανδάλου υφαρπαγής προσωπικών δεδομένων μέσω του Facebook αλλά και της γενικότερης συζήτησης που έχει προκύψει για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων στον ψηφιακό κόσμο η Google αποφάσισε να αυξήσει το επίπεδο ασφαλείας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της, του δημοφιλούς Gmail.
Όπως έγινε γνωστό ο γίγαντας των διαδικτυακών υπηρεσιών αναπτύσσει μια νέα «εργαλειοθήκη» με την οποία αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το επίπεδο προστασίας των e-mail που στέλνουν οι χρήστες του Gmail ο αριθμός των οποίων ξεπερνάει το ένα δισ.
Οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα ενεργοποιώντας την επιλογή «snooze» (εν υπνώσει mail σε ελεύθερη μετάφραση) να στέλνουν σε κάποιον ένα e-mail το οποίο ναι μεν θα φτάνει στην θυρίδα (inbox) του παραλήπτη αλλά θα παραμένει αθέατο και θα κάνει την εμφάνιση του σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα έχει προκαθορίσει ο αποστολέας.
Θα υπάρχει επίσης μια επιλογή «εμπιστευτικότητας» με την οποία ο αποστολέας θα στέλνει ένα e-mail το οποίο ο παραλήπτης θα έχει δυνατότητα μόνο να το διαβάσει και δεν θα μπορεί να κάνει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια δηλαδή να το αντιγράψει, να το προωθήσει, να το εκτυπώσει κλπ. Για να είναι απολύτως βέβαιος ο αποστολέας ότι το e-mail που έστειλε σε κάποιον δεν θα το δουν αδιάκριτα μάτια θα έχει στην διάθεση του μια επιλογή με την οποία για να δει ο παραλήπτης το e-mail θα πρέπει να αποδείξει την ταυτότητα του μέσω μια εφαρμογής που θα απαιτεί κωδικό με γραπτό μήνυμα από κινητό τηλέφωνο όπως γίνεται και με τις υπηρεσίες web banking.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!