Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Adrian Jones: «Ο αφρός στην μπίρα δεν προσδίδει καμία γευστική αξία»
[Τα Νέα]: Adrian Jones: «Ο αφρός στην μπίρα δεν προσδίδει καμία γευστική αξία»

[Τα Νέα]: Adrian Jones: «Ο αφρός στην μπίρα δεν προσδίδει καμία γευστική αξία»

Την Αθήνα επισκέφτηκε ένας από τους παγκοσμίως γνωστούς γευσιγνώστες μπίρας, ο Adrian Tierney-Jones, με αφορμή την έκθεση «Ζυθογνωσία» που ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή στο Ζάππειο Μέγαρο. Μιλώντας στα «ΝΕΑ» εξηγεί πόσο ιδιαίτερη και απλή παράλληλα είναι η γεύση της μπίρας, πώς θα μάθουμε να την ταιριάζουμε με τα κατάλληλα πιάτα, αλλά και για τη χρησιμότητα του αφρού στο ποτήρι.
Υπάρχει ειδική ορολογία για κάποιον που ασχολείται με τη γευσιγνωσία μπίρας, όπως για παράδειγμα είναι ο σομελιέ για τα κρασιά;

Στα αγγλικά υπάρχει η λέξη beerwriter, δηλαδή συγγραφέας μπίρας. Μάλιστα στη Βρετανία υπάρχει και ειδικό σύλλογος Συγγραφέων Μπίρας που ονομάζεται The British Guild of Beer Writers, όπου πέρυσι ήμουν Γενικός Γραμματέας στο διοικητικό συμβούλιο. Με πολλά μέλη και ειδικές εκδηλώσεις για την προώθηση της μπίρας. Επίσης έχουμε και τους σομελιέ μπίρας στη Βρετανία οι οποίοι δεν είναι συγγραφείς ή δημοσιογράφοι, είναι αυτοί που θα πουν ποιο φαγητό ταιριάζει με ποια μπίρα.

Στη γευσιγνωσία φαγητού πέρα από την εμπειρία, υπάρχουν κάποια βασικά στοιχεία σε ένα πιάτα που θα κρίνεις, όπως είναι ο συνδυασμός των γεύσεων και οι ισορροπίες, οι υφές κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!