Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Σε 12.000 απολύσεις προχωρά η General Electric
[Τα Νέα]: Σε 12.000 απολύσεις προχωρά η General Electric

[Τα Νέα]: Σε 12.000 απολύσεις προχωρά η General Electric

Η General Electric προχωρά στην περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας στην παγκόσμια μονάδα ενέργειας, σε μια ακόμα προσπάθεια να αντιμετωπίσει την εξασθένηση της ζήτησης για ενεργειακές μονάδες ορυκτών καυσίμων.
Η αμερικανική εταιρία ξεκίνησε τις περικοπές με στόχο να εξοικονομήσει 1 δισεκ. δολάρια το 2018, λέγοντας ότι αναμένει να συνεχιστούν οι δυσκολίες στον κλάδο.
«Οι παραδοσιακές αγορές ενέργειας, περιλαμβανομένου του αερίου και του άνθρακα, έχουν αποδυναμωθεί», ανέφερε η GE.
Οι φήμες για απολύσεις επιβεβαιώθηκαν από πηγές των εργατικών συνδικάτων την Τετάρτη, με το προσωπικό στην Ελβετία και τη Γερμανία να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα.
Αυτή η απόφαση είναι επώδυνη, αλλά απαραίτητη για να αντιμετωπίσει η GE Power τα προβλήματα στην αγορά ενέργειας, δήλωσε ο Ράσελ Στόουκς, επικεφαλής της GE Power.
Περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων στην Ελβετία θα επηρεαστούν από την απόφαση της εταιρίας, ενώ πιθανόν να απολυθεί και περίπου το 16% του προσωπικού στη Γερμανία.
Στη Βρετανία, θα επηρεαστούν περίπου 1.100 θέσεις, σύμφωνα με την εταιρία. Στα τέλη του 2016, η GE απασχολούσε σε όλο τον κόσμο 295.000 άτομα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας.
Η GE δήλωσε ότι ξεκίνησε συνομιλίες με τους επικεφαλής των συνδικάτων για τις κινήσεις αυτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!